3 comments

Wachten wordt niet beloond……there I said it.
Het is voor velen geen nieuws dat ik ontzettend ongeduldig ben. Wat ik wil, wil ik nu.. Liever gister dan morgen. Dat het niet altijd zo werkt, dat weet ik best, maar dat maakt het natuurlijk niet minder lastig om ergens op te wachten. Dat geduld een schone zaak is, ach ja.. daar zal ik dan maar geen woorden aan vuil maken. Ik houd gewoon niet van wachten, het hele concept staat me niet aan. Maar goed..wachten hoort nou eenmaal bij het leven, het is het allemaal waard uiteindelijk en zo voort én zo voort……je kent het wel.

Toch ben ik van mening dat wachten op zich zelf weinig oplevert. Terwijl je ‘wacht’ is het in mijn ogen niet de bedoeling dat je stil zit. Tijdens het wachten, kun je namelijk een hoop bereiken. Vooral als het aankomt op het ontvangen van goede dingen. Die komen namelijk niet uit de lucht vallen terwijl je wacht. Succes zal niet op je schoot vallen als je stil zit. Kansen liggen voor het oprapen, maar er gebeurt niets als je ze niet pakt. Het ‘juiste moment’ bestaat niet, de tijd is nu!

Voor een ieder die een afwachtende houding aanneemt, heb ik 5 punten die je even in overweging moet nemen als het aankomt op ‘goede dingen’ en ‘wachten’.

Lees ook: 7 redenen om het wél te doen

Goede dingen komen als je bikkelt terwijl je wacht
Soms ben je ergens op aan het wachten en heb je de indruk dat er niets gebeurt. Dat kan kloppen! Van niets doen komt niets, van iets doen komt iets… zo simpel is het nou eenmaal. Je kunt een afwachtende houding aan nemen en wachten tot er ineens een wonder gebeurt. OF je kunt stappen nemen, doorbikkelen, vallen, opstaan voor de (goede!) dingen die je wilt.

Goede dingen komen als je ze verwacht.
Je moet niet wachten, maar vérwachten – daar zit een behoorlijke kracht in! Ga daarin natuurlijk wel uit van het goede, want als je van het slechte uit gaat, moet je niet gek opkijken wanneer het allemaal in die soep loop. Claim een goede uitkomst door alvast een ‘overwinnende’ houding aan te nemen. Verwacht dat er zelfs uit slechte omstandigheden, goeie dingen zullen komen. Met die mindset, zul je goede dingen aantrekken!

Goede dingen wachten op JOU!
Ik ben ervan overtuigd dat het zo is. In plaats dat je zit te wachten tot de goede dingen je zullen overkomen, kun je beter zorgen dat ze je niet zomaar voorbij gaan door zelf je ogen open te houden. Kijk terwijl je, je pad bewandeld goed om je heen zodat je niets misloopt. Als je het wilt hebben, moet je het met beide handen beetnemen.

Goede dingen komen als je je blijft ontwikkelen.
Kansen creëer je zelf door je te blijven ontwikkelen. Word beter in wat je doet, trap deuren open en pak wat van jou is. Wacht niet tot je ergens beter in wordt, maar blijf jezelf uitdagen en verbeteren. Op deze manier vergroot je de kans dat goede dingen die aansluiten bij jouw interesses je pad zullen kruizen – en dan kun je het grijpen! 

Goede dingen komen wanneer je geeft
Deel met anderen. Je kennis, je ervaringen, je tijd…alle dingen waarmee je een ander vooruit kunt helpen. Hoe meer je – met de juiste intenties –  geeft, hoe meer je krijgt. Wacht niet tot je zult ontvangen, maar neem anderen bij de hand en kom ze tegemoet. Wie goed doet, goed ontmoet!

LET’S DO THIS!

 

 

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.

3 Comments

  1. Leuk geschreven. So true! Al moet ik zeggen dat ik zelf van nature ook erg afwachtend kan zijn. Ik ben nou eenmaal geen snelle beslisser. Maar kan ook weer erg doelgericht zijn. Ik vind jouw instelling erg knap.

  2. Mooi geschreven, doet mij altijd goed om te weten dat, ik niet de enige ben die ook zo is haha.
    En nu ga ik snel 7 redenen om het wél te doen lezen.

    Thankyou and keep it up!

  3. Ik denk er net zo over hoor want alles wat ik heb, heb ik bereikt door ongeduldig te zijn waardoor ik een “go-getter” mentaliteit krijg. En alles waarop ik altijd advies kreeg dat ik geduldig op moet wachten, heb ik tot nu toe nog steeds niet bereikt!
    Dus ik snap je heel goed en ben het er helemaal mee eens!

Leave a Reply

CommentLuv badge