She's ready for this new season

share online:

Wanneer komen er weer nieuwe blogs online? Waar blijft ‘Mommy Monday‘? Girllll, waar blijven die updates, schrijf je nog wel?

Een handjevol vragen die ik de afgelopen paar maanden al een paar keer heb moeten beantwoorden. Na mijn ‘single mom serie‘ is het een behoorlijke tijd stil geweest op Serenitheory.nl. Wat kan ik zeggen. Life happened, zoals dat wel eens vaker gebeurt. Dit keer duurde het alleen wat langer voordat ik de dagelijkse inspiratie van het leven om wist te zetten in woorden. Ik zat zeker niet stil, sterker nog, doordat ik met van alles en nog wat bezig ben geweest, vond ik het moeilijk momenten in te lassen om mijn onlinedagboek bij te houden. Nu dat het laatste seizoen van het jaar 2019 gestart is, pak ik langzaam de draad weer op. Zoals ik vaker heb gezegd is het belangrijk om tijd te maken voor de dingen waarvan je houdt and I love me some writing!

Om de bovenste 3 meest gestelde vragen dan meteen even te beantwoorden: vanaf vandaag, 1 oktober 2019, komen er weer blogs online. Mommy Monday is on it’s way and YES ik schrijf zeker nog, dat zal ik ook altijd blijven doen. The updates are back!

Even een opfrisser voor de oude lezers en een kennismakingsronde voor de nieuwe lezers

Mijn naam is Sérènity. Ik ben mama van 3 prachtige parels. Mijn oudste dochter Haley-Joy is bijna 8, the ‘middle child’ Yanira is 5 en mijn jongste en enige zoon is 2 jaar oud. Ik vind mama zijn heerlijk! Moederschap is niet altijd even makkelijk, maar het is het mooiste dat mij ooit is overkomen. Mijn kinderen zijn mijn wereld en ik ben dankbaar dat ik hun mama mag zijn. Ik leer ontzettend veel van ze, ze zijn mijn spiegels, mijn motivators en de hoofdrede dat ik mijn dromen nooit op zal geven.

Over dromen gesproken..

De eerste maand van het jaar 2019 was meteen een spannende. Ik sprong in het diepe en stapte zonder concreet plan naar de KVK. Ik schreef me in als ‘Creative Writer’ en besloot dat het tijd was om mijn dromen waar te maken. Schrijven is altijd één van mijn grootste passies geweest en het werd tijd van deze passie mijn werk te maken. In mijn hoofd had ik een beeld, maar verder had ik geen idee hoe ik het allemaal zou gaan aanpakken. Wat ik zeker wist, is dat ik niet terug ging naar mijn ‘oude situatie’. Hoe ik van die ‘oude situatie’ naar mijn huidige realiteit ging zal ik binnenkort met jullie delen.

Ik werd ZZP’er met in mijn achterhoofd meer vrijheid voor mezelf te creëren, me alleen bezig te houden met dingen doen die ik leuk vind en meer tijd over te houden. Hoe dat er in de praktijk uit is gaan zien? Als freelancer lever ik op verschillende plekken mijn bijdrage. Zo ben ik momenteel stagebegeleider van maar liefst 9 toppers op de redactie van Backstage Bastards. Een multimedia platform, online magazine tevens muzieklabel, waar ik op creatief gebied volledig mijn ei kwijt kan. Daarnaast ben ik actief in Amsterdam Zuid Oost als mentor en voer ik voor dezelfde opdrachtgever verschillende communicatie opdrachten uit. De rode draad van mijn business is schrijven en dit komt op verschillende manieren terug. De opdrachten variëren zich van webteksten, tot het schrijven van social media content en teksten voor folders en artikelen/blogs. Daarnaast heb ik ook het muzikale schrijven weer opgepakt en ben ik actief als songwriter. De afgelopen 9 maanden stonden volledig in het teken van ontdekken hoe ik structuur kon aanbrengen in al deze verschillende dingen. Ik heb nu een klein beetje mijn draai gevonden en het begint langzaam maar zeker vorm te krijgen.

Of ik vrijheid voor mezelf gecreëerd heb? Jazeker! Ik kan zelf invulling geven aan mijn week- en dagindeling, bepaal zoveel mogelijk mijn eigen werktijden en kan op verschillende plekken werken waardoor ik ook nog eens veel leuke nieuwe mensen ontmoet. Of ik mij bezighoudt met dingen die ik leuk vind? Grotendeels wel, maar er zitten ook genoeg taken tussen waar ik tegenop kijk. Ik kwam er al gauw achter dat het niet altijd alleen maar over rozen gaat en dat werken aan je droom keihard werken is. Of ik meer tijd overhoudt? Ha, voor het creëren van extra tijd, heb ik extra tijd nodig. Of gewoon timemanagement ;). Vooral in de eerste paar maanden liep ik tegen tijdsgebrek aan. De vrijheid is fijn, maar daar komt ook een grote verantwoordelijkheid bij kijken. Een goede planning maken is een must, want voor je het weet loop je over in het werk en bouw je een achterstand op. Een goede inschatting maken en vooruit werken zijn twee hele belangrijke dingen.

Nou krijg ik regelmatig de vraag hoe ik het nou allemaal doe en hoe ik het moederschap combineer met ondernemer zijn. Er zijn dagen waarop ik dat zelf eigenlijk niet eens weet, maar via deze weg zal ik jullie meenemen in de dingen waar ik tegenaanloop, maar ook de dingen die mij tijdens deze reis juist hebben geholpen. Ik neem jullie mee in de ups and the downs, the highs and the lows.…dus houdt mijn blog pagina in de gaten.

She is ready for this new season.

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten