Wat eten wij vandaag?

share online:


Bij ons thuis is het haast elke dag wel weer hetzelfde liedje. “WAT eten wij vandaag” is een vraag die wij elkaar dag in dag uit weer stellen. Soms zijn we zo lang bezig met het verzinnen van het avondmaal, dat we uiteindelijk maar brood of patat eten. Dat komt mij zo langzamerhand mijn neus uit. Ik denk niet dat wij de enige zijn die hier last van hebben. Er is zoveel keus, dat het bijna te moeilijk wordt om te kiezen. Je wilt niet elke dag hetzelfde eten, het moet niet te ingewikkeld zijn, maar wel lekker. Zucht, het menu van de dag bedenken is niet zo simpel als dat lijkt. Maar daar heb ik vandaag met mijn briljante zelf een oplossing voor verzonnen die ons dagelijks dilemma hopelijk voorgoed doet verdwijnen. Ik verzamelde via de blackberry mijn “troepe” (lees: moeder en boyfriend) en legde ze het volgende voorstel in een groepsconversatie voor:
Laten we gebruik maken van wat het wereld wijde web ons te bieden heeft. Er zijn ontzettend veel smulpagina’s met een dagelijkse dosis aan gevarieerde recepten. Als wij nou alle 3 één recept per week uitkiezen en om de beurt in de keuken gaan staan om het klaar te maken? Nou, dan hebben we al voor 3 dagen in de week een “probleem” minder.  En als we ook nog eens genoeg klaarmaken, dan kunnen we op sommige dagen 2 dagen eten van het bereidde gerecht. In het weekend kunnen we lekker ongezond doen met junkfood  of  iets bestellen en zo komen we de week wel door. Goedje plan.
Er zullen af en toe maaltijden tussen zitten die niet van ons allen favoriet is, maar dat mag de pret niet drukken. Met goed overleg komen we er wel uit en kunnen we dagelijks naar tevredenheid onze maagjes vullen denk ik zo. Op deze manier kunnen we kennis maken met nieuwe gerechten en het allemaal lekker gevarieerd houden. De recepten hoeven niet ingewikkeld of duur te zijn, er zijn genoeg simpele en heerlijke gerechten voor een aanvaardbaar budget.
Mijn idee viel bij het thuisfront in de smaak en aan mij de eer om het eerste opgezochte recept vandaag klaar te maken. Omdat we alle 3 ontzettend gek op pasta zijn, heb ik gekozen voor een pasta gerecht. Op het menu van de dag staat: Pesto-kipreepjes met schelpmacaroni. Ik ben alvast aan het watertanden.

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten