Tag: "I Love Blogging"

share online:

TAG_logoWanneer je een beetje rondsnuffelt in “blogland” kun je er eigenlijk niet echt om heen. Je komt de zogenoemde “tags” zowat overal tegen. Korte, leuke vragenlijsten die een handje helpen bij het beter leren kennen van de persoon achter de blog op verschillende gebieden. Ik ben heel wat leuke tags tegengekomen en heb besloten regelmatig zo een lijstje in te vullen en met jullie te delen. Je kunt als je een tag tegenkomt er voor kiezen ‘em over te nemen, maar je kunt ook “getagd” worden door iemand en het stokje bijvoorbeeld weer overdragen aan andere bloggers.  Ik zag de”I Love Blogging” tag voorbij komen op Estrellaweb.nl. Dát vond ik nou een geschikte tag om mee te beginnen, want het is geen geheim dat ik van bloggen houd. Enjoy xx

Waarom ben je begonnen met bloggen?
Toevallig werd deze vraag mij onlangs ook gesteld door de meiden van MyBlackhair.nl. Ik ben begonnen met bloggen omdat ik ontzettend veel van schrijven houd. Ik houd ook gewoon van delen. Het delen van mijn mening, mijn gedachten, mijn passies en ervaringen. Daarnaast vind ik het leuk om anderen te motiveren en te inspireren. Het is een combinatie van deze dingen die ervoor gezorgd hebben dat ik ben gaan bloggen.
Hoe kom je aan de naam van je blog?
Ik wilde graag een naam die dicht bij mezelf stond. Mijn naam, Sérènity, wordt gezien de betekenis al ontzettend veel gebruikt. Dat was dus geen optie meer. Toch wilde ik mijn eigen naam graag verwerken in de naam van mijn blog. In mijn vriendenkring liet ik dit dilemma vallen : “Wat typeert mij, staat dicht bij mij en valt te verwikkelen in mijn naam”. Nou is het kenmerkend dat ik graag zeg wat ik denk en overal mijn eigen “theorieën over heb”. De naam “Serenitheory” is uiteindelijk uit een melige brainstormsessie komen rollen.
Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
Mijn blog is in wordpress gemaakt en het fijne is dat je heel makkelijk de statistieken kunt bijhouden. Nou heb ik dagen – waarop ik bijvoorbeeld een nieuwe post online gooi – dat er honderden mensen langswippen, maar er zijn ook dagen dat het er “maar” 10 zijn. Gemiddeld zit ik in een maand op zo’n 50 bezoekers per dag.
Statistieken-via-JetPack-550x137
Wie werken er allemaal mee aan je blog?
In principe doe ik het allemaal alleen, maar er zijn wel mensen in mijn directe omgeving die mij zo nu en dan adviseren.
Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Samenwerkingen en interviews. In de loop van de jaren is het een aantal keer voorgekomen dat ik met andere mensen heb samenwerkt op het gebied van schrijven. Dat vind ik ontzettend leuk. Ook heb ik door mijn achtergrond als eindredactie van het online magazine Sidmagzine veel interviews mogen doen. In de categorie “Spotlight” komt dit weer terug en daar ga ik vanaf heden weer mee aan de slag.
Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?
Vrij weinig. Soms 1 of 2 comments per artikel, maar vaak genoeg ook gewoon 0. Veel feedback komt binnen via whatsapp of facebook, maar ik hoop erop dat men steeds meer gebruik zal gaan maken van de reactiemogelijkheid op m’n blog zelf. Dat is toch het leukst.
Werk je samen met bedrijven?
Nee, maar wat in het vat zit verzuurd niet. In de toekomst zie ik dit zeker gebeuren.
Met wat voor camera maak jij foto’s bij je artikelen?
Gewoon met mijn Iphone of Ipad. Een professionele camera staat nog we op mijn verlanglijstje.
1378347047Waar haal jij je inspiratie voor nieuwe artikelen vandaan?
Uit heel veel dingen. Het dagelijkse leven zit vol met inspiratie bronnen. Mijn kinderen, muziek, andere blogs, gebeurtenissen om me heen noem zo maar op. Het zijn soms ook de raarste dingen op de meest onverwachte momenten die zorgen voor inspiratie.
Welke bloggers geven jou veel inspiratie?
Veel bloggers inspireren me zonder dat ze dat weten. Bij het lezen van mijn favoriete blogs krijg ik meteen prikkels om ook weer even te gaan schrijven of in ieder geval wat te doen dat met mijn blog te maken heeft. ChaneLLodik, mijn vriendin en communicatie blogger inspireert mij door haar pakkende manier van schrijven, haar no-nonsense houding en haar doorzettingsvermogen. Met haar woorden krijgt ze gewoon dingen voor elkaar en dat bewonder ik! Lifestyle blogger Iraida Clare neemt me elke keer weer mee in haar verhalen en inspireert me om “open” te zijn, positief te zijn en vooral dicht bij mezelf te blijven. Met haar manier van schrijven neemt ze je mee naar een plek waar je gemotiveerd raakt om te handelen en dat moet je maar kunnen.
Krijg je wel eens negatieve comments
Eigenlijk niet. Het is wel eens voorgekomen dat ik “commentaar” heb gekregen op een mening of een opmerking over een bepaald onderwerp dat ik aansneed, maar dit heb ik niet perse als negatief ervaren. Niet iedereen kan het altijd met je eens zijn.
Plaats je iedere dag een nieuw artikel?
Nee. Ik ben pas weer begonnen met het regelmatiger posten van nieuwe artikelen. Mijn streven is in ieder geval 1 a 2 x per week. Wellicht wordt dit in de toekomst meer.
Wat voor soort layout heb je? Heb je hem zelf gemaakt.
Mijn layout is een standaard wordpress layout, ik heb hem dus niet zelf gemaakt…enkel zelf aangekleed. Zo nu en dan speel ik een beetje met de indeling van mijn blog en verander ik de kleuren of andere kleine dingetjes.
Hoelang doe je gemiddeld over een artikel?
Dat verschilt heel erg. Sommige artikelen schud ik ze zo uit mijn mouw terwijl ik met andere dagen bezig ben.
Heb je in het echt contact gehad met andere bloggers?
Ja, ik ken toevallig een aantal meiden die ook bloggen. Wel lijkt het me leuk om meer bloggers te leren kennen.
i-love-blogging
Dat was alweer het einde van de “I Love Blogging” tag. Nog vele tags na deze zullen volgen…en bij deze tag ik ChaneLLodik om de tag over te nemen.

share online:

1 Comment

  1. Estrella
    19 oktober 2014 @ 22:32

    Leuk om jouw versie van deze tag te lezen en zo ook wat meer over jouw blog te weten te komen.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten