My'FROtheory

share online:

Love-is-in-the-hair-(1c)Gemak dienst de mens… Ik ben altijd dát typje geweest. Hoe simpeler, hoe beter. Niet te veel poespas. Ook wanneer het aankwam op het verzorgen van mijn haar heb ik altijd deze houding gehad. Haren kamen? Aub NIET.. Laten doen klinkt beter….snel en makkelijk is “the motto”. Ik heb door de jaren heen ontzettend veel haarstijlen gehad. Van vlechten tot curly, tot straight, tot weave tot lacewigs….in that order. [ Foto’s van deze haarstijlen zullen ooit nog volgen :-)]
Ik voelde me het prettigs met de laatste 2. Niet alleen was het gewoon mooi, maar ook heel erg handig. Je hoeft er zo weinig mee te doen (lees: ik deed er vrij weinig mee). Opstaan, soms een cremmetje of olietje erin, soms niet….eventueel een beetje tangen (maar ook dat was me vaak al teveel) een elastiekje erin of een gewoon klemmetje et voila…good to go. Ik was gewoon nooit echt zo bezig met m’n haar….als het maar goed zat, dan was ik tevreden. Dat IK ooit de tijd zou nemen om mijn haar uitgebreid te verzorgen…. klinkt meer als een goeie grap (de mensen die me kennen, die zullen de grap snappen).

“We Don’t Go “Natural”, We Return.
“Natural” Is Where It Began”

Mijn haartype, kroes haar, kost qua verzorging nou eenmaal net wat meer tijd. Meer tijd, dan ik ooit zou willen nemen, dacht ik!  Tegen mijn eigen verwachtingen in, besloot ik op 1 juli 2013 dat ik mijn eigen haar “even” zou testen. Eens even kijken of ik de discipline had om er mee rond te lopen. Het is me uiteindelijk zó goed bevallen, dat ik niet denk dat ik nog makkelijk gebruik zal maken van weave of een wig. Ik vind dat trouwens nog steeds hartstikke mooi, maar ik vind dit mooier (bij mezelf) én stukke leuker. Ik kan nu u-ren bezig zijn met mijn haar. Kapsels uitproberen, mijn eigen haarproducten maken -van vet tot haarmaskers”- of als een gek allerlei haaraccessoires aanschaffen en uitproberen. Ik ben er echt wel even zoet mee!
d33d0acad0ee5f458d40b3ad62fc30ccNu, een jaar later, doe en kan ik er steeds meer mee. Nou ben ik absoluut geen haarexpert, maar ondertussen ben ik wel veel meer te weten gekomen over mijn haar en over de verzorging ervan. Dat je kroes haar kunt onderverdelen in verschillende types, dat wist ik bijvoorbeeld nooit. Elke kroeshaar type dient weer anders behandeld te worden. Ik weet nu dat mijn haartype 4C is en die informatie helpt enorm bij het verzorgen van mijn soms nogal wat onhandelbare haar – wat voor de een werkt, dat werkt voor de ander niet perse. Het is nog steeds een beetje aanklooien met verschillende producten om zo de juiste combinatie voor mijn haartype te vinden, maar dat vind ik eigenlijk nog leuk ook. Regelmatig struin ik het internet af opzoek naar leuke blackhair bloggers met verschillende tips & trucs. Tegenwoordig heb je veel video bloggers, die uitgebreide tutorials maken van hun kapsels. Super handig! Mede dankzij deze bloggers & vloggers, heb ik ondervonden hoe veel ik eigenlijk kan met m’n haar.

Ik ga er niet om jokken, het kost best veel tijd – vooral voor mij. Voor het slapen gaan mijn haar vlechten of twisten…ook na lange vermoeiende dagen is een “must” geworden *gaaptalbijvoorbaat*. Het is dat ik er plezier in heb gekregen, dat het gewoon een routine geworden is. Ik word er steeds handiger in en krijg steeds meer geduld om bepaalde dingen met mijn haar te doen. Er zullen vanaf heden dan ook meer updates volgen over mijn “fro”, mijn (zelfgemaakte) producten, verschillende kapsels en mijn zogenoemde hairjourney.
*stay tuned*

10566474_10204592967050045_2044171854_n
 
 

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten