Gij zult uw neus niet steken in andermans relaties

share online:

Soms doet je partner iets dat je niet bevalt. 9 van de 10 keer zoek je een vriendin (lees:slachtoffer) waarbij je lekker op hem kunt afgeven. Even goed klagen over wat hij verkeerd heeft gedaan “want hoe haalt hij het in zijn hoofd“. Je kunt eindeloos doorgaan over hoe onacceptabel het wel niet is wat hij je dit keer weer geflikt heeft en zoekt natuurlijk bevestiging bij de persoon waarbij je, je hart aan het uitstorten bent. Nadat je eens even flink tekeer bent gegaan laat je, je adviseren door je vriendin en spreek je met jezelf af dat je boos bent. Boos voor onbepaalde tijd. Die onbepaalde tijd is natuurlijk van korte duur, want zodra hij verschijnt met die onweerstaanbare glimlach en je laat weten hoeveel het hem spijt… ben je al heel erg gauw vergeten hoe boos je was. ( GUILTY!)
Zo gaat dit, keer op keer. Hij doet wat fout, jij klaagt, hij zegt sorry, jij vergeeft en vergeet. Het is toch iets prachtigs, hoe vergevingsgezind wij vrouwen zijn als het aankomt op de liefde. En het is wonderbaarlijk hoe snel wij vergeten dat we 5 minuten geleden nog het liefst zijn hersenpan zouden willen inslaan. (GUILTY!) Er is echter iemand die dit NIET vergeet. Elke keer dat jij je partner aan het uitschelden bent, is er iemand die dit aanhoort. Iemand die langzaam maar zeker een afkeer opbouwt voor degene die jou telkens zoveel leed aandoet. LEED ja, want zo dramatisch kunnen wij onze klaagzang namelijk overbrengen. Zodanig dat de persoon waarbij wij ons beklacht doen, uiteindelijk een hekel krijgt aan jouw partner. Vanzelfsprekend dat er bij je vriendin een soort beschermingsmechanisme geactiveerd wordt. Zij wil jou immers alleen maar beschermen en denkt al gauw dat je partner niet goed voor je is. Jij weet wel beter. Haar adviezen worden steeds harder en het liefst ziet ze je partner met de noordenzon vertrekken. Wie denk hij wel niet dat hij is om haar vriendin steeds zo te behandelen, denkt zij dan.
Het blijft een ingewikkelde kwestie. Want dit is niet de bedoeling. Jij wil alleen maar je ongenoegen kwijt en weet dondersgoed dat je aan het eind van de avond weer naast hem in bed kruipt. Wie denkt je vriendin wel niet dat ze is om over je partner en jullie relatie te oordelen. Ze weet er het fijne niet van, want niet omdat je zo nu en dan een “beetje” klaagt wil zeggen dat hij een slecht persoon is die jou altijd en alleen maar slecht behandelt.
IK VERANDER MIJN SCHRIJFPERSPECTIEF NAAR DE LUISTERENDE SLACHTOFFERS (LEES:VRIENDINNEN) DIE ZICH IN DEZE ONGELUKKIGE POSITIE LATEN PLAATSEN. DE VROUWEN DIE HUN VRIENDINNEN WILLEN ADVISEREN. DIT IS EEN OPROEP AAN DIE BEMOEIENDE VRIENDIN: BEMOEI NIET!
Voor je eigen bestwil. Bemoei NIET in de relatie van je vriendinnen. Het is het beste je gevraagde dan wel ongevraagde adviezen en meningen voor je te houden, want eigenlijk wil je vriendin ze helemaal niet horen. Vaak wil ze het alleen maar kwijt. Als jij je helpende hand probeert uit te steken wordt dit je niet altijd in dank afgenomen.

“They fight, they kiss and make up and you’ll end up being the bad guy.”

Jouw goede bedoelingen worden verward met stoken, misgunnerij en bemoeizucht en het zou zonde zijn als daardoor jullie vriendschap in de knel zou komen. Ook haar partner die vaak op de hoogte gebracht wordt, zal niet blij met zijn met jou zogenaamde goede intenties. In het ergste geval ben jij degene die in vijandschap gehouden wordt en dan ben je nog verder van huis. Je vriendin blijft jou als klaagmuur gebruiken en het liefst vertel je haar precies wat jij vindt dat ze moet doen. DOE DIT NIET! Wat je in zo’n situatie WEL doet? Luisteren! Ja knikken en reageren met “Precies, Inderdaad en Ja tochhh!”. Geen negatief beeld schetsen van haar partner ( ook niet in je hoofd) , want dit is wat vrouwen doen. We hoeven het allemaal niet zo serieus te nemen, want vaak wordt het alleen maar opgeblazen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je onderscheid kunt maken in de ernst van een situatie, want als er wel echt wat ernstigs aan de hand is dan moet je als vriendin zijnde natuurlijk wel proberen in te grijpen. Ook is het belangrijk om goed naar jullie vriendschap te kijken, want het werkt natuurlijk niet bij iedereen en elke vriendschap op deze manier. Maar geloof me als ik zeg dat het in de meeste gevallen wel zo is. Dus in dit soort situaties kun je maar beter wijselijk je mond houden. Dat is het beste voor alle partijen.

share online:

1 Comment

 1. Omay
  11 september 2011 @ 10:38

  Ikk ben het tooootaalllyyy met je eens!!
  Er was 1 die k altijd ging adviseren om em t laten (want hij deed ECHT met dr.) Dan nu 4jr laten lult z nog steeds daar..
  Na 2jr zo adviseren heb k dr ook gezegd van, vertel mij niets meer, want hoe dan ook, toch ren je weer terug!
  Het heeft me ogen geopend orr, kkan naar je luisteren, maar de rest ga je toch ECHT zelf moeten doen!!
  Ben trots op je Senny! <3

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten