Geen baby- maar Business Shower

share online:

Het starten van een onderneming is één ding, maar wanneer je eenmaal up and running bent is het een tweede ding om jouw product en/of dienst op de juiste manier te presenteren. Het bereiken van potentiële klanten en opdrachtgevers is belangrijk voor de levensvatbaarheid van jouw bedrijf. Vooral voor startende ondernemers, met weinig naamsbekendheid zal dit bekend in de oren klinken. Nu dat ik bijna een jaar actief aan het ondernemen ben, ben ik de nodige obstakels al tegengekomen, maar ik heb ook zeker vruchten mogen plukken. Wat ik echter ervaar als één van de meest waardevolle dingen waarin ik mijn tijd geïnvesteerd heb: netwerken!

Over netwerken gesproken
Ik heb het afgelopen jaar ontzettend veel (netwerk)events bezocht, maar vandaag wil ik het in het bijzonder hebben over een concept dat onder (startende) ondernemers van essentieel belang is. Op 14 december was ik aanwezig tijdens mijn eerste Business Shower georganiseerd door Hellen Tecle aka Marketingcheerleader. Deze 27-jarige grindende moeder uit Amsterdam – tevens oprichtster van online platform babymomtalk, staat bekend om haar heldere marketingstrategie-sessies en het organiseren van waardevolle evenementen. Ik heb meerdere keren van dichtbij mogen ervaren hoe zij gelijkgestemden bij elkaar wist te brengen. Afgelopen zaterdag was het weer raak. Dit keer stond het in het teken van het aan de man brengen van jouw onderneming en het vieren van mijlpalen.

Fotocredits: Glowbabesnl

Business and pleasure
Bij binnenkomst werd ik ontvangen met een heerlijk kopje gemberthee en werd mij gevraagd mijn business even kort op een papiertje te omschrijven. Vervolgens mocht ik plaats nemen aan de tafel waar een notebook en een pen voor mij klaarlagen. Aan tafel zaten een aantal prachtige vrouwen, allen actief als ondernemers. Er werd mij uitgelegd dat we een kennismakingsspel zouden doen, waarbij we de gelegenheid kregen om kort ons bedrijf te pitchen. Al gauw kreeg ik door dat ik omringd was door gelijkgestemden. Aandachtig luisterde ik naar een ieders verhaal en toen ik aan de beurt was lichtte ik toe waarom er ‘creative writer & mentor’ op mijn papiertje stonden. Toen we uitgepitched waren was het tijd om onder het genot van heerlijke hapjes verder te praten over de dagelijkse dingen die je als ondernemer tegenkomt.

Fotocredits: Glowbabesnl

Restaurant de Beren in Woerden, waar de Business Shower plaatsvond, had een heerlijke hightea verzorgd. Terwijl we de zoete en hartige hapjes aan het wegwerken waren, wisselden we onderling ervaringen, tips en tricks uit. Toen we uitgegeten waren, deelden we middels een spel de altijd-goed-gevulde-goodiebags-verbonden-aan-de-events-van-Hellen aan elkaar uit. Vervolgens werden we weer aan het werk gezet. We kregen de opdracht om in de notebooks die we hadden gekregen onze doelen voor het nieuwe jaar op te schrijven. Hellen voorzag ons van tips voor het formuleren en meetbaar maken van deze doelen. Ook herinnerde ze ons eraan hoe belangrijk het is om elke accomplishment te vieren en een reminder in onze agenda te plaatsen 3 maanden na deze datum.

Cheers to twenty-twenty
Het einde van de middag was aangebroken, maar we raakten maar niet uitgepraat. De aanwezige vrouwen waren elk op hun eigen manier inspirerend en we hebben allemaal wel wat van elkaar geleerd. Uiteindelijk verzamelden we in een kring en sloten we af met een rondje mijlpalen. Het was mooi om stil te staan bij de grote en kleine ‘wins‘ van het afgelopen jaar en te proosten op alles wat nog komen zal.

Fotocredits: Glowbabesnl

Wie ik heb ontmoet en jij zeker zou moeten volgen:

In 2020 staan er weer een hoop events op het programma, georganiseerd door Hellen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik altijd geïnspireerd en met nieuwe kennis de ruimte uitloop. Daarnaast zorgt zij altijd voor mooie locaties, prachtige foto’s, good food, een goeie sfeer en goed gevulde goodiebags. Dikke aanrader dus!

Voor meer informatie over de diensten en events van Hellen Tecle verwijs ik je door naar: www.babymomtalk.nl

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten