En toen werd je wakker..

share online:

Later als ik groot ben, dan word ik……………… Danseres? Zangeres? Model? In ieder geval  1 van die drie dingen zou ik worden, later als ik groot was. Of misschien wel alle 3. Ik wist het zó zeker. Ik was jong en had een droom. En naar die droom leefde ik toe. Ooit op een dag zou het uitkomen. Ik zou podia onveilig maken en iedereen zou mijn naam kennen. En ik zou nog mooier zijn dan een Princess. Geweldig vond ik het, de gedachte alleen al. Later als ik groot ben…dan, dan word ik beroemd. Heerlijk, dromen als je kind bent. Alles is mogelijk in je dromen. Als kind, durf je te dromen en dromenland is de fijnste plek die er is. Het maakte allemaal niet uit, ik wist wat ik wilde en ik wist dat ik het kon!
En toen was ik groot… Voordat ik met mijn ogen kon knipperen was ik groot. En nu dan? Ik kan je een paar dingen vertellen. Ik ben geen danseres, geen zangeres en geen model. Nee, mijn kinderdromen kwamen niet uit. Ergens onderweg naar volwassenheid liet ik mijn dromen varen en veranderde ik van plan. Meer dan eens trouwens. Ergens onderweg werd ik wakker en besefte ik dat ik andere wegen moest bewandelen en dat als ik later groot was ik iets anders zou zijn. Wat? Dat wist ik nog niet, maar ik had alle tijd om dat te bedenken. Ik kon alle kanten op dacht ik zo. Ik vergat alleen ruimte over te laten voor mijn dromen. Ik had inmiddels al weer andere dromen en het waren er ontzettend veel. Maar de realiteit liet het niet toe. Was dit daadwerkelijk de realiteit die mij dwong uit dromenland te stappen? Of was het de angst te verdwalen in mijn eigen fantasie die er voor zorgde dat ik stopte met dromen?
Het kan ontzettend verwarrend zijn. Misschien heb je al verschillende pogingen gedaan om die plek te bereiken die er in je droom zo mooi uitzag. De realiteit zal je telkens weer laten struikelen en je zal vallen, maar aan jou de keus om op te staan, terug te vechten en je droom te claimen. Het is JOUW droom en niemand kan en mag dat van je afpakken. Vroeger, als kind zijnde, als je ergens in geloofde, dan was het waar! Tijdens onze groei naar volwassenheid is het belangrijk dat we het kind in onszelf niet verliezen. Realistisch zijn is natuurlijk wel nodig. De werkelijkheid maakt je op brute wijze wakker en wanneer je eenmaal ontwaakt  ziet de wereld er helemaal anders uit. Maar het is belangrijk dat wij de twee leren combineren. Durf te dromen! Durf te verlangen! Durf te DOEN!
Later? Later is NU. Laat je niet afleiden en focus je op die droom! Ze zeggen dat de meeste dromen bedrog zijn, maar de meeste is niet allemaal! Zet je droom om in een doel en streef naar het behalen ervan. En terwijl je bezig bent  jouw droom om te zetten in werkelijkheid, vergeet niet dat realiteit er wel degelijk een rol in moet spelen. Op die manier kun je ervoor zorgen dat het uitkomt! Er is niemand die je tegen kan houden, alleen jij zelf kan dat dus zorg ervoor dat je jezelf niet in de weg staat. Probeer jezelf te verplaatsen in dat kleine kindje dat je was met een oneindig vermogen om te fantaseren en te dromen en gebruik dat om te doen wat je wil doen “Later als je groot bent” ..

In response to those who say to stop dreaming and face reality, I say keep dreaming and make reality

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten