De ideale job!

share online:

Na een verlofperiode van zo’n 3 maanden is het weer tijd om aan het werk te gaan. Het heeft even geduurd. Ja, de zoektocht naar een nieuwe baan was niet zo simpel als ik dacht dat het zou zijn. Ik was “genoodzaakt” mijn oude werkgever direct na mijn verlof te verlaten vanwege de schofterige manier waarop zij met hun werknemers omgaan. Helaas laat mijn bovenmatige gevoel voor rechtvaardigheid niet toe bepaalde zaken te pikken. Met mij 6 anderen. Ik zal hier niet teveel over uitweiden, ik ben er Godzijdank weg.
En nu heb ik een nieuwe werkplek. Een tijdelijke weliswaar, maar dat mag de pret niet drukken. Dit is mijn 3e dag en ik heb het tot nu toe prima naar mijn zin. Voorlopig kunnen de rekeningen betaald worden en dat is nu even het belangrijkst. Ja, het stellen van prioriteiten is nu, meer dan ooit, een must. Mijn kleine meisje is inmiddels 3 maanden en bij elke beslissing die ik neem staat zij voorop. Een 40urige werkweek is nou niet direct hetgeen waar mijn voorkeur naar uitging. Het is toch best moeilijk om m’n dochter 5 dagen in de week 10 uur per dag niet te zien. Maar goed…soms moet je keuzes maken die je liever niet maakt om te kunnen doen wat je liever wel doet zeg ik altijd maar. Ondertussen kan ik mij oriënteren op de arbeidsmarkt en hopen dat ik binnen de tijd de ideale baan vind.
De ideale baan.. Goh, bestaat er zoiets als een ideale baan? Want hoe zie ik zoiets nou eigenlijk voor mij? Uit ervaring weet ik in ieder geval hoe het er NIET uit ziet. Een werkplek waar vriendjespolitiek voorkomt, leiding wordt gegeven door incapabele personen, structuur ver te zoeken is en regelmatig nutteloze saaie werkoverleggen voorkomen waar uiteindelijk toch niets gezegd wordt…… Dat is nou dodelijk voor de werksfeer!  Naast het feit dat een prettige werksfeer erg belangrijk voor me is, zijn er 3 dingen die in mijn beeld van de ideale baan thuishoren. Ik sluit even mijn ogen en probeer het me voor te stellen. Hmm, het bevalt me wel wat ik zie!
Allereerst hoef ik geen zaken te doen met de wekker. De meest irritante manier om wakker te worden, is op brute wijze uit je droom gedreund te worden door een zeurend geluidje dat zich elke ochtend opnieuw laat horen. Nee, de ideale baan laat het toe dat als je eenmaal uitgeslapen bent, je zelf lekker uitgerust en wel uit bed kunt rollen zodra je lichaam niet langer behoefte heeft om te liggen. Geen gehaast en gedoe, gewoon relaxed rustig op je gemak. Wekkers en vroeg opstaan zijn twee dingen die verboden zouden moeten worden. Het bepalen van je eigen werktijden is dus zeker een onderdeel van de ideale baan.
Ten 2e is de ideale baan gevarieerd. Eentonig werk is haast het ergste wat je mij aan kunt doen.  Als je al precies weet hoe je dag er uit gaan zien als je ’s ochtends de deur uit gaat is de lol er zo goed als vanaf. De ene dag een beetje van dit, de andere dag een beetje van dat en de vrijheid dit zelf naar voorkeur in te delen. Voor een voorspelbare baan kom ik het liefst mijn bed niet uit. De ideale baan is uitdagend!
Ten slotte zou het fijn zijn als iedereen op de werkvloer elkaar eerlijk zou behandelen. Geen onredelijke baas of over-fanatieke collega’s die je op slinkse wijze uit de weg proberen te werken voor die ene promotie. Nee, de ideale baan bestaat uit een team waarin iedereen op een eerlijke manier met elkaar omgaat. De directie is down to earth en makkelijk in de omgang. De werknemers worden gelijkmatig behandeld, beloftes worden nagekomen en alles gaat volgens het boekje. Rechtvaardigheid is voor mij noodzakelijk bij de ideale baan.
Uiteraard is de ideale baan, een goed betaalde baan! Flexibiliteit, afwisseling en gezelligheid hoort er ook bij. En een luxe kantine waar je onbeperkt ( op koste van.. ) kunt eten zou ook niet verkeerd zijn. Zucht, ik open mijn ogen en kijk de realiteit recht in haar ogen aan. Bestaat er zoiets als de ideale baan zoals ik hem zojuist beschreven heb? Ik denk dat dit best redelijk is. Zulke hoge eisen zijn het niet toch? Ik weet het niet, maar ik zal er gauw genoeg achterkomen. De zoektocht naar die job is zojuist begonnen!

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtarchief

adsensePlaceholder

Instagram

Meest gelezen posts