Two can play that game

share online:

De naam is SMITH.  Shante Smith.  Yep! 10 jaar geleden toen, toen ik  de film “Two can play that game” zag, wist ik zeker dat dit mijn alterego moest zijn. Dit was mijn lievelingsfilm! De rol die Vivica A Fox in deze film vertolkte sloot prima aan bij de manier waarop ik keek naar de liefde. Haar 10-daagse plan inspireerde mij op allerlei manieren en ik was vastberaden deze toe te passen op mijzelf, mijn leven en de liefde. Ik ben het type dat graag alles onder controle heeft, dus haar personage paste mij prima!  Ik heb haar rol zorgvuldig bestudeerd en natuurlijk geprobeerd alle tips zo goed mogelijk te benutten. Wat een man kan, kan een vrouw immers alleen maar beter! Two can play that game!
De situaties die in de film voorkomen zijn natuurlijk erg aangedikt. Morris Chestnut speelt  Keith, de “perfecte” man  en Shante is de super zelfverzekerde  en succesvolle zakenvrouw die alles onder controle heeft. Ze is de steun en toeverlaat van al haar vriendinnen en heeft op alle vragen een antwoord. Als het aankomt op mannen-issues heeft zij de oplossingen. Ze geeft een aantal goeie tips en trucks over het spannend houden van relaties,  het behouden van de machtspositie en het ontdekken van overspel.  Volgens haar is  de meeste gebruikte smoes  van mannen die vreemdgaan: “Ik moest overwerken”.  De film komt dan ook echt opgang wanneer Keith, haar eigen man,  deze smoes op tafel gooit. Ze weet haar lichtelijke paniekaanval voor haar vriendinnen te verbergen en vervolgt haar avond met haar vriendinnen in hun favoriete club.  Daar treffen zij haar man, die zogenaamd aan het overwerken was, met een behoorlijk aantrekkelijke vrouwelijke collega op de dansvloer aan.  Hier was Shante niet op voorbereid. Alles stond even stil. Haar man heeft haar zojuist NIET belazerd en te kijk gezet bij haar vriendinnen.  Ze kon niet geloven dat haar dit overkwam. Even overviel een machteloosheid haar, maar al snel herpakte zij zichzelf.  Dit is het moment waarop zij haar regels introduceert. Het spel kan beginnen.

  • REGEL 1:  “Never panic. Stay cool. Act like it doesn’t bother you one bit”
  • REGEL 2: “Never let your girlfriends know the whole situation.  They’ll give you bad advice and ruin your confidence.  And confidence is key. “
  • REGEL 3: “Break up with him before he breaks up with you.  Whoever breaks up with the person first wins. “

Als ik mezelf in deze situatie zou aantreffen,  zou ik mij waarschijnlijk laten opjutten door mijn vriendinnen, wild op de twee afstappen, de hele boel bij elkaar schreeuwen en alles kort en klein slaan. Maar Shante sluit zich af voor haar opgewonde meiden, loopt met opgeheven hoofd op het dansende stel af, stelt zich netjes voor, maakt een kort babbeltje en keert als de rust zichzelf weer terug naar haar vriendinnen. Hij is natuurlijk met stomheid geslagen. Dit had hij niet zien aankomen. OK. Kalm blijven is dus de truck.  Zowel je man en je vriendinnen moeten absoluut geen lucht krijgen van het feit dat je het even helemaal kwijt bent.  Verberg zo goed mogelijk dat het je heeft geraakt. Je moet te alle tijden aan zet zijn en de situatie 1 stap voor wezen. Emoties worden niet geaccepteerd. JIJ hebt de touwtjes in handen.
Maar niet omdat je geen emoties toont, wil het zeggen dat je ze niet hebt. Hij heeft je natuurlijk pijn gedaan en moet gestraft worden voor zijn daad. Als hij verder niet de moeite waard is en je niet met hem verder wilt is dit het moment dat je een punt achter jullie relatie zet. Maar als dit de man is waar je, je leven mee wilt delen en je bereid bent hem te vergeven, ben je genoodzaakt het 10daagse plan in werking te zetten. Als je een goeie man hebt, dan zal het werken zegt Shante. Er zijn maar een paar dingen die je moet doen.
Allereerst moet je ervoor zorgen dat hij jou eerst belt. Hoe lastig wachten ook kan zijn, het is belangrijk dat de eerste stap vanuit hem komt. Als hij eenmaal gebeld heeft doe je zo nonchalant als maar kan. Laat hem de komende dagen lijden. Hij moet HARD gestraft worden. Op de tweede en derde dag maak je zoveel mogelijk lol en negeer je hem. Voor jou een pretje voor hem een hel. Vervolg dit op de vierde dag. Dag 5 is volgens Shante een slechte dag, dag 6 is al minder slecht, maar ook geen pretje. Ja, het is natuurlijk allemaal niet zo makkelijk, maar het zal uiteindelijk de moeite waard zijn. De kans is groot dat je man het spel  door begint te krijgen en de rollen omdraait. Maar laat je niet uit het veld slaan, aan jou de taak de rollen weer terug te draaien. Maak hem jaloers. Blijf bezig en zoek afleiding. Je bent nu al over de helft. De laatste paar dagen draaien om de voorbereiding op het einde. Op dag 10 beseft jouw man natuurlijk dat hij niet zonder je kan en geeft hij zich over. Hij zal, als alles volgens plan verloopt met hangende pootjes bij jou voor de deur staan, smekend voor een kans. Dat is waar je dit alles voor deed.
Maar op dag 10 loopt het volgens Shante’s grootse verbazing niet helemaal zoals ze dit gepland had. Haar briljante 10daagse plan heeft niet gewerkt.  Ze dacht dat ze alles onder controle had, maar trok helaas aan het kortste eind. Ze besefte dat ze haar man niet in bedwang kon houden met regels en spelletjes. Hij reageerde hier niet op zoals ze dat gewild had. Uiteindelijk, toen zij haar emoties toonde kwam het goed tussen de twee. Hij had uiteraard van zijn fout geleerd en zij zag in dat haar aanpak niet helemaal de juiste was. Zoals in de meeste films, een romantisch “en-ze-leefden-nog-lang-en-gelukkig”-einde.
Ondanks haar ‘mislukte’ stappenplan heb ik toch veel van haar personage geleerd.  Liefde is geen spel en liefde kent geen regels. Alle mannen zitten anders in elkaar en je kunt ze niet als marionettenpoppen laten dansen naar jouw pijpen. Ze stellen dat niet op prijs en de kans is groot dat je ze alleen maar verder wegjaagt. Als ze iets doen waar jij het niet mee eens bent, beslis dan gewoon voor jezelf of het iets is dat je ze wil/kan vergeven. Is dat niet zo, dan doe je hem weg. Is dat wel zo praat er dan gewoon over. In spellen is er altijd een verliezer en jij wilt dat niet zijn! De ‘regels’ zijn simpel: ER ZIJN GEEN REGELS!

“Love is not a game!”

share online:

1 Comment

  1. Sefanja Rubina. (@misAyumi)
    10 april 2012 @ 21:16

    Leuk artikel.!!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten