MISS BLACK HAIR NL: 5 redenen om te stemmen op Gerani Groenbast

share online:

We ontmoeten dagelijks (nieuwe) mensen, maar er zijn enkel een paar mensen die een echte indruk bij je achter laten. Zo ontmoette ik begin dit jaar tijdens het ROOTS-PR event, een sprankelende persoonlijkheid. Ik had haar al eerder ‘ontmoet’ op facebook, waar ik in principe al een positieve indruk van haar kreeg, maar in levende lijve bevestigde zij dat die indruk die zij online wekte daadwerkelijk klopte. We wisselde kort gedachte uit en alleen al uit dit vluchtige gesprek kan ik oprecht zeggen dat ik inspiratie op heb gedaan. Haar naam is Gerani Groenbast, 20-jarige afgestudeerde coupeuse en voltijd student uit Amsterdam met een passie voor haar naaimachines.  Zij is 1 van de 14 prachtige deelnemers van de Miss Black Hair Nederland verkiezing waarvan aankomende zondag de finale is. Graag richt ik vandaag  de schijnwerpers op deze inspirerende jonge vrouw die in de bloei van haar leven zich hard maakt om anderen te besmetten met haar positiviteit. Momenteel heeft zij hard stemmen nodig om haar droom om Miss Black Hair Nederland te worden te verwezenlijken. Waarom zij Miss Black Hair Nederland zou moeten worden? Daar zijn een reden of duizend voor te bedenken. Ik heb er 5 voor je opgesomd.
geraniqt1. Ze zette haar pijn om in kracht
Iets langer dan een jaar geleden verloor Gerani – na een lang en slopend ziekbed – haar moeder. Ik moet zeggen, dat het mij raakte…..de manier waarop zij sprak over haar verlies. Zelf, kan ik wat dat betreft nog veel leren. Vandaag de dag zijn er veel van ons die door een moeizaam rouwproces gaan. Daar kan ik zelf over meepraten. Het verlies van mijn broertje valt mij nog net zo zwaar als 2,5 jaar geleden. Hoewel zij ontzettend veel pijn en verdriet heeft, weet zij als geen ander dat het leven gewoon doorgaat.  Ze blijft echter niet hangen in haar verdriet. Sterker nog, haar tranen maken haar met de dag sterker en de pijn en het gemis zorgen ervoor dat zij blijft bouwen en knokken voor haar dromen. De stem van haar moeder geeft haar moed en het idee dat ze haar trots maakt is haar brandstof. Deze instelling geeft ze graag door aan een ieder die onder het verdriet van verlies doorgaat.
2. Ze maakt van haar hobby haar werk
Gerani is voltijd student en volgt de studie ‘ Filiaalmanager fashion & living’. Haar liefde voor met name fashion werd al op vroege leeftijd ontwikkeld. Zij wist al snel dat zij ‘ later als ze groot was’ zou gaan ontwerpen. Dit is altijd haar droom geweest en die droom is zij nu langzaam aan het verwezenlijken. In haar vrije tijd brengt zij ontzettend veel tijd door achter haar naaimachine en maakt zij vaste klanten blij met prachtige ontwerpen. Momenteel is zij hard bezig om een brand op te bouwen en twijfel staat haar niet in de weg om te hetgeen wat ze het liefst doet om te zetten in een stabiele factor. ‘Als je ergens blij van wordt, dan moet je er voor zorgen dat hetgeen dat je blij maakt een onderdeel wordt van jouw dagelijkse leven. Hard werken, vallen en opstaan is daar ook een onderdeel van, maar uiteindelijk is het goed om nooit te vergeten waar je het voor doet.‘ Een stimulans voor jonge meiden die hun talent moeten gaan ontwikkelen en handvaten nodig hebben om te starten met bouwen en een frisse motivatie wind voor hen die nog steeds hun dromen niet naleven. ‘ Het is nooit te laat’. 

Design by Gerani Groenbast
Design by Gerani Groenbast

3. Ze zet een streep door schoonheidsidealen
De westerse schoonheid idealen schakelt zij het liefst uit. In haar ideale wereld bestaat er niets zoals ‘te’ dik, te’ dun, ‘te’ lang of ‘ te kort’. Zij vind het belangrijk dat vrouwen van zichzelf leren houden zoals ze zijn. Perfectie moet geen maatstaaf zijn, want volgens Gerani bestaat er geen perfectie en zijn we ‘perfect’ precies zoals we zijn. ‘In mijn ideale wereld zijn wij allemaal gelijk. Mijn kracht, schoonheid en passie hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik zou willen zien dat wij allemaal gaan inzien dat wij uniek en waardevol zijn, want dat zijn we!’ Zij doet haar uiterste best om iedereen te inspireren om van zichzelf te houden en hoopt dat iedereen zal ervaren wat  pure innerlijke liefde is. Ongeacht je afkomst.

‘It’s perfectly okay not to be perfect’
FullSizeRender (2)

 
4.Ze heeft geleerd nooit op te geven
Er zijn genoeg momenten geweest waarop Gerani het even niet zag zitten. Als geen ander kent zij tegenslagen, maar tijdens haar jeugd heeft ze ook geleerd dat opgeven geen optie is. Ze geeft zichzelf geregeld peptalks wanneer ze het even niet meer ziet zitten. ‘Wanneer ik even niet meer weet waar ik het moet zoeken, is het mijn eigen stem die mij over de streep trekt. ‘Nani, kom op je kan het’ zeg ik dan tegen mezelf. Het geeft mij een boost om door te gaan, hoe zwaar het soms ook is. Als ik in het verleden had opgegeven, dan stond ik nu niet op de plek waar ik nu sta.’  Ze roept een ieder op om altijd door te gaan, hoe hard het soms ook is om op je benen te blijven staan. Wanneer de drang om op te geven het hoogst is, ben je het dichts bij je doel. Zet door!
5.Ze zet negatieve gedachte om in positieve gedachten
Gerani is anti negativiteit en bekijkt het, het liefst allemaal door een roze bril. Met haar sprankelende persoonlijkheid probeert ze een ieder die haar pad kruist te overtuigen van de kracht van een positieve mindset. Moeiteloos geeft ze de meest vervelende situaties een positieve draai, want een kleine gedachte kan uiteindelijk een hele een grote impact hebben. Positief denken is een keuze. Een belangrijke keuze voor jezelf, maar ook voor de wereld. Positiviteit maakt gelukkiger, gezelliger en is erg inspirerend. Ze besmet graag een ieder met deze manier van denken, samen kunnen we de strijd tegen negativiteit gemakkelijk aan!
 

Stemmen op Gerani doe je door hier te klikken en je stem uit te brengen!

Miss Black Hair Nederland organiseert jaarlijks een missverkiezing voor de zwarte vrouw met gekruld (kroes) haar. Bij deze missverkiezing staat het natuurlijke haar van de vrouw centraal. Wij richten ons op de beauty van de natuurlijke zwarte vrouw en het uitdragen hiervan! Na onze succesvolle uitverkochte eerste editie en bekroning van de allereerste Miss Black Hair Nederland, Daya Maduro, is het tijd voor de tweede editie. Deze zal plaats vinden op 6 maart 2016. Geïnteresseerd? Een ticket voor Miss Black Hair Nederland koop je hier!
 
fswl

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten