Natuurlijke schoonheden in de stad

share online:

Het is nu al enige tijd geleden dat ik het evenement, in teken van natuurlijke schoonheid: ‘Naturals in the city in Rotterdam bezocht, maar dat maakt dit niet minder leuk om met jullie te delen(en liever laat dan nooit :P). Ik heb namelijk, o.a. naar aanleiding van deze bewuste avond, een afspraak gemaakt bij ‘de kapper’ en ik sta echt te popelen. Ik zal even kort vertellen wat Naturals in the city is en what went down.
‘Naturals In The City’ is een lounge concept van ‘The Natural Hair Club*’ (NHC), met elke editie een workshop van een Natural Hair Specialist! Afgelopen editie vond plaats in het Rotterdamse prachtpand ‘Club BED’. Om 17:00 uur gingen de deuren open en bij binnenkomst stond er een goedgevulde goodiebag voor ons klaar. Om 18:00 startte de leerzame workshop: ‘Quick Hairstyles’, die net iets dieper ging dan alleen snelle kapsels. Na de workshop was het tijd voor de lounge . Tijdens de lounge werden er gesprekken gevoerd over verschillende topics die o.a ‘live’ in NHC aan de gang waren. Leuke discussies over ‘being natural’ en alles er omheen werden gevoerd met als hostesses 2 van de oprichters van NHC Sharon Eugenie & Melanie La Bruums. Bij binnenkomst had iedereen een lootje ontvangen en tussendoor werden er prachtige samengestelde pakketten verloot onder de bezoekers. De pakketen bestonden o.a uit (zelfgemaakt)haarproducten, (handgemaakte)accessoires en kleding, afkomstig van verschillende ondernemers die grotendeels ook aanwezig waren op de avond. Nee, ik ben niet in de prijzen gevallen, maar ben uiterst tevreden met de inhoud van mijn goodiebag – o.a leuke sampletjes en hele toffe oorbellen van Phunky Roots –  dus ik kon ermee leven :-).
*The Natural Hair Club NL (NHC) is de grootste Online Community voor dames en heren met kroeshaar, krullen en dreadlocks. Ze hebben een actief leden bestand van bijna 15.000 leden in de besloten Facebook groep! Door middel van de Facebook groep, Natural Hair evenementen en deelname aan goede doelen initiatieven stelt de NHC het positief zelfbeeld van vrouwen en mannen centraal. De NHC werkt graag samen met organisaties die betrokken zijn bij Natural Hair & Beauty of zich kunnen vinden in onze doelstelling om het positief zelfbeeld van mannen en vrouwen te bevorderen.

12792371_1715211858749426_8846365875637348938_o (1)
Dominique van Your Coilyness met haar zelf ontworpen oorbellen

Verder was er ook de gelegenheid om 100% pure sheabutter te kopen en stond Dominique Banai van ‘Your Coilyness‘ er met haar unieke oorbellen. Omdat ik nog een behoorlijk stukje af moest reizen ben ik niet de hele avond gebleven, maar aan de foto’s te zien hebben de dames er nog een gezellige boel van gemaakt. De eerst volgende editie zal als het goed is wat dichter bij huis zijn en daar zal ik zeker weer aanwezig zijn – waarschijnlijk dan wel tot in de kleine uurtjes.
12370759_1715215072082438_1898638916059361258_o (1)
Outfit (yes all of it): Kitchen for Fashion, Accessoires: Your Coilyness

De highlight van de avond was toch echt de workshop ‘ Quick Hairstyles’ gegeven door Anoeska Smid van The Natural Nation. Ik had haar – en verhalen over haar expertises – al meerdere keren online voorbij zien komen. Echter is het tijdens deze workshop, dat ik wist dat ik ‘de eerste afspraak’ niet langer uit kon stellen – en ik maakte hem dan ook ter plekke. Tijdens de workhop gaf ze ons handige tips en tools met betrekking tot kroeshaar. Ze demonstreerde hoe je in een korte tijd verschillende leuke kapsels kunt maken met kroeshaar, maar ging ook dieper in op het verzorgen ervan. Wij werden in de gelegenheid gesteld om tijdens de workshop vragen te stellen en zij liet ons zien met welke producten zij als kapster zelfs het liefst werkte, alles puur natuur. Een dame uit het publiek werd ter plekke gestyled en ontving advies m.b.t het verzorgen van haar haar. Al vanaf een afstand had Anoeska gespot wat zij dacht dat voor het haartype van deze dame nodig was en tijdens het stylen liet ze zien dat dit daadwerkelijk klopte. Je zag vrijwel meteen verschil en de desbetreffende dame verliet dan ook tevreden de kappersstoel. Easy overtuigd van haar deskundigheid. Aldo, ook werkzaam bij The Natural Nation, deed o.a. een trim bij blogger Suriëlla van Naturally Black Hair en liet zien dat voor een echte trim heus geen grote plukken haar afgeknipt hoeven te worden – zoals wij dit van de meeste kappers gewend zijn. Het ‘bosje haar’ dat na de knipbeurt opgeveegd moest worden was minimaal. Dat stelt gerust. Misschien toch maar weer eens puntjes laten knippen bij de kapper?
12783635_1715213175415961_4442573954828232801_o
‘The trim’ door Aldo en een ‘quick hairstyle demonstratie’ door Anoeksa met de ‘Honey Love Hairmilk’ van Sheado.

Het was een hele nuttige workshop en ik heb ook echt nieuwe kennis opgedaan en bruikbare producttips mogen ontvangen. De aanbevolen Felicia Letterwood borstel is next on my wishlist. The Natural Nation verzorgd regelmatig workshops waar verschillende aspecten van kroeshaarverzorging aan de orde komen, dus wie interesse heeft kan even een kijkje nemen op hun evenementen pagina. Voor aankomende vrijdag (25 maart) op mijn B-day, heb ik een afspraak gemaakt en krijg ik naast een ‘new hairdo’ ook een haarconsult. Ik ben benieuwd en zal mijn bevindingen zeker met jullie delen.
NHC geeft regelmatig evenementen en later dit jaar vindt er weer een nieuwe editie van Naturals in the City plaats in Amsterdam. Zij zullen met Naturals in the City touren door diverse steden en ook Antwerpen en Utrecht komen aan bod. Meld je snel aan via FB, blijf van alles op de hoogte en wissel tips en tricks uit met de andere leden. Doe je ook nog niet mee met de #cornrowsisthename actie van NHC die van 21 tot 27 maart in volle gang is? Lees hier meer infromatie en ‘join the club‘.
Fotocredits: DarlingPhotography
fswl
 

share online:

2 Comments

 1. Macblogster
  23 maart 2016 @ 14:10

  Thanx, ik heb meteen de pagina van Natural Nation geliked om op de hoogte te blijven. Had ik je blog artikel maar net een paar dagen eerder gelezen dan had ik nu net met een korte coup rondgelopen ?.
  Ik was niet bij het workshop gedeelte dus interessant om terug te lezen wat er is besproken.

  Reply

  • Serenitheory
   23 maart 2016 @ 14:29

   Hahah, je loopt er al een tijdje mee he, om voor een kort koppie te gaan! Ik vind je bos krullen echt prachtig ?, maar een korte coup zal je cker staan ik laat gauw weten hoe het bij de Natural Nation was! X

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten