We Watched The Throne (Review)

share online:

“Voor dat ik dood ga, MOET ik Jay-Z zien optreden” waren de woorden van mijn vriendin die zichzelf Ms.Carter noemt. Nog geen week later werd de “Watch the Throne Tour” bekend gemaakt. De volgende ochtend, precies om 09.00 hadden wij onze kaarten voor het concert dat in het Sportpaleis, te Antwerpen gegeven zou worden. Beide zijn we grote fans van Jiggaman! En ja, we hebben het concert van Jay-Z en Kanye West mee mogen maken. Maar liefst 2 keer. 1 keer in Antwerpen en 1 keer in Arnhem. 1 ding is zeker. Deze twee mannen weten wat het is om een show te geven en de tent af te breken. Het zijn legendes.

Gelredome.

De meningen zijn verdeeld, maar ik zal het kort houden. Sound: PUIN! Publiek: PUINER! Wat een stelletje stijve harken zeg.  Het verschil met het concert in Antwerpen viel me ontzettend op. “Hard knock life” deed Jay-Z in Sportpaleis bijvoorbeeld staande en met veel pit. In de Gelredome  deed hij het zittend en nonchalant. Hij MOET de dooie sfeer aangevoeld hebben. Doordat ik het al eerder had meegemaakt, vielen ook bepaalde fouten van de DJ me op. ERG storend. Ondanks HET SLECHTE GELUID maakte wij er toch een feestje van.  Ik kon niet begrijpen waarom de twee heren die voor me stonden – en een groot deel van het publiek –  als zombies naar het podium aan het staren waren. Naar horen zeggen ging het “H.A.M” in de moshpit. Ben blij voor de mensen dat zij daar extra hebben kunnen genieten, maar wij hebben daar niks van gemerkt. Het zal voor de mensen die het de voor de eerste keer meemaakte ook wel een andere ervaring zijn geweest. Desondanks heb ik er geen spijt van dat ik nogmaals ben geweest, want Jigga & Ye waren het reizen & het geld zeer zeker waard. De show zelf was TOP!  De afterparty in club Luxor was mede dankzij DJ Drivah, Dj Abstract & 4SHOBANGERS! ook een succes. Maar ik moet eerlijk zijn, gezien de omstandigheden in de Gelredome is mijn enthousiasme stukke minder! Daarom, gebruik ik voor deze review het concert in Antwerpen, daar waar het in mijn ogen(&oren) WEL ging zoals het moest!

Sportpaleis: Het Concert

Om 18.30 zouden de deuren open gaan. We moesten natuurlijk een stuk langer voor de deur blijven staan. Toen de deuren dan eindelijk open gingen stormde iedereen naar binnen. Wij zaten in vak blauw. Helemaal boven, met een goed zicht op het podium en de kolossale schermen. Nog even en de twee legendarische rappers zouden hun entree maken. De spanning was om te snijden. Om 20:45 brak het moment aan waarop wij allen gewacht hadden. Het was een spectaculaire binnenkomst. Jay-Z op het ene podium en Kanye op het andere podium. Ze begonnen met het nummer H.A.M en de manier waarop ze dit neerzette verklapte dat de avond zou gaan knallen en met andere woorden “Hard as a M*f*ck*r” zou gaan. WAT EEN BINNENKOMER! Vervolgens stegen er twee grote blokken met beelden uit het podium, die de twee rappers tijden het nummer “Who gon stop me” de lucht in brachten. Briljant! Na dit nummer verscheen de Amerikaanse vlag op het grote scherm en wisten we wat er ging gebeuren. De twee rappers kwamen nu samen op 1 podium en knalde verder met het nummer “Otis”. In de loop van de avond hebben we mogen genieten van de vele nummers die de twee rappers samen hebben uitgebracht. Veel nummers van het “Watch the Throne” Album, maar ook nummers als “Monsters” en “Run this town” hebben we mogen horen. Het Belgische publiek was veroverd en iedereen liet zich helemaal gaan. Deze avond kon niet meer stuk!

H.O.V

Jay-Z nam het even over met het nummer “Jigga what, Jigga who”. De ECHTE Jay-Z fans konden niets dan gelukkig zijn met zijn repertoire. Hij ging met nummers als “Big Pimpin” en “I just wanna love you (give it to me)”  terug naar de tijd toen hiphop nog hiphop was. De echte klassiekers kwamen naar boven. En wat waren wij gelukkig toen hij een aantal nummers ten gehoren bracht, afkomstig van mijn favoriete album” Blueprint III”  De inmiddels 42 jarige rapper weet zich nog steeds raad met het podium en heeft laten zien dat hij een hiphop koning is! NOG STEEDS!

‘YE

Wij gingen niet voor Kanye West. Jay-Z was de hoofdzaak en Kanye de bijzaak die ook thuis had mogen blijven. Met die gedachte bezocht ik het concert, maar daar moest ik gauw van op terug komen. Kanye heeft mij ZEER positief verrast. Wauw! Hij weet hoe hij een show moet geven. Hij stopt emotie in zijn performance en dat is mooi om te zien. De hits “Heartless”, ” Jesus Walks” en “Touch the sky” vielen bij het publiek in goede aarde, maar ook de nummers van zijn meest recente album kwamen als een bom binnen. Kanye West is een artiest in hart en nieren.

Take notes

Aan dit optreden kunnen velen een puntje zuigen. ALLES was on point. Ik heb de bijdrage van  liveband niet gemist, het was voor mij zo compleet dat de heren dit niet nodig hadden. De lichtshow was onbeschrijfelijk. De beelden waren zorgvuldig uitgekozen en illustreerde ook echt een verhaal Alles was zo geweldig in elkaar gezet. Een super krachtig concept. De nummers zijn ook geweldig uitgekozen. Twee en een half uur non stop hits van toen en nu! De volgorde van de nummer kon wat mij betreft niet beter. Ze wisselde de nummers van hun samen en hun eigen nummers op een doordachte manier af. Briljant, hoe de nummers Big Pimpin, Golddigger & 99 Problems elkaar opvolgde. Het bracht ook meteen een stuk humor met zich mee en dat is niet onbelangrijk! Er is zeker goed over nagedacht en dat was duidelijk te zien! Ik vind dat iedere artiest notities moet maken van dit concert, dit kun je niet zomaar overtreffen!

That shit CRAY!

Ze eindigden met het nummer “Nigg*s in Paris”. Het interesseerde ze geen fluit dat ze niet in Parijs, maar in Antwerpen waren, want ze deden het nummer maar liefst 7 keer achter elkaar. Het publiek ging alle 7 keer helemaal los en had het helemaal niet erg gevonden als ze het nog 7 keer gedaan hadden! Sterker nog, ik raakte lichtelijk in paniek toen ik de bodem onder m’n voeten voelde trillen. Ik dacht: “Straks denderen we  met z’ n alle naar beneden.” Maar de “aardbeving” in het Sportpaleis was alleen maar enthousiasme van de dankbare fans van de twee rappers. That shit CRAY!
We hebben ontzettend genoten. In Antwerpen meer dan in Nederland, waar N*ggas in Paris “maar” 5 keer is gedaan, maar dat maakt niet uit. Het was alle twee de keren de moeite waard en als het kon, dan zou ik WEER gaan! Een ervaring die ik geen van beide keren had willen missen! Hopelijk hebben de rest van de bezoekers net zo genoten als ik! LEGENDARISCH!

share online:

4 Comments

 1. 100 THINGS TO DO BEFORE I DIE – Serenitheory
  10 juli 2012 @ 13:36

  […] Concert van Jay-Z bijwonen […]

  Reply

 2. 100 THINGS TO DO BEFORE I DIE – Serenitheory
  10 juli 2012 @ 13:36

  […] Concert van Jay-Z bijwonen […]

  Reply

 3. MY LIFE LIST: 8 Doelen Behaald – Serenitheory
  11 oktober 2012 @ 12:48

  […] zijn legendes”. Een uitgebreide review en mijn ervaring bij deze geweldige concerten, kun je hier […]

  Reply

 4. MY LIFE LIST: 9 Doelen Behaald – Serenitheory
  11 oktober 2012 @ 13:13

  […] zijn legendes”. Een uitgebreide review en mijn ervaring bij deze geweldige concerten, kun je hier […]

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten