My Black Doll

share online:

Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk ik beeldvorming vind. Het is een groot onderdeel van de opvoeding, waar al vroeg aandacht aan besteed moet worden. Vooral in een maatschappij als deze! Als ouder zijnde is het van belang dat wij beseffen dat wij niet de enige factor zijn die invloed hebben op de beeldvorming van onze kinderen. Genoeg invloeden van buitenaf die helaas een negatieve bijdrage kunnen leveren. Ik ben een voorstander van het-erin-douwen van een positieve beeldvorming en daar kun je wat mij betreft niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is de bedoeling dat mijn dochters leren hoe ze met een positieve blik naar zichzelf kunnen kijken en ook naar anderen. Met simpele kleine dingetjes probeer ik ze dat al vroeg mee te geven.

Anno 2015 is diversiteit in kinderboeken en speelgoed nog steeds niet vanzelfsprekend. Langzaam maar zeker zie je dat het steeds meer gaat leven, maar naar mijn mening is het nog niet genoeg. Ik vind het ontzettend belangrijk dat kinderen zichzelf ergens mee kunnen identificeren. Dat is alleen al belangrijk omdat het een grote bijdrage levert aan het zelfvertrouwen van een kind. Meisjes spelen nou eenmaal graag met poppen/barbies en onbewust zien zij dit als mini versies van zichzelf. Dat vergelijken gaat automatisch, dat deed ik als kind vroeger ook altijd. Herkenning is ontzettend belangrijk, maar als donker meisje met kroes haar herken je jezelf niet in een blonde pop met golvend haar en blauwe ogen. Daarom vind ik het ook belangrijk om extra  aandacht te besteden aan diversiteit als het aankomt op speelgoed en leesvoer! 
Wie ‘the doll test’ heeft gezien begrijpt trouwens ook wat voor een impact ‘kleur’ op een kind kan hebben. Het is ontzettend jammer en confronterend om te zien hoe kids er op reageren, maar neem het ze eens kwalijk. 
Afgelopen week werd mijn dochter 4 en deed ik haar 2 barbies cadeau. In het kader van diversiteit: de barbies zijn bruin en hebben kroes haar, net als zij. Haar reactie was heel mooi om te zien. Een lichte kreet van blijdschap, waarna ze met haar barbies – Mama Sérènity en Haley-Joy – de kamer in verdween. Wat ik ontzettend leuk vond is dat het haar opviel dat de barbies ook ‘krullende haren’ hebben- zoals zij dat noemt. Ze is natuurlijk harstikke gek op poppen en barbies en ik ben blij dat ik deze beauty’s heb mogen toevoegen aan haar – nog uit te breiden- collectie. Het is btw hilarisch om te zien hoe ze mij na doet en haarzelf met strenge toon toespreekt wanneer ze met ze speelt! 
De poppen zijn te koop op de website van Myblackdoll.nl en voor heel NL geldt: gratis verzenden! Sérènity & Haley-Joy zijn custom made, geheel op eigen verzoek in model geknipt door de eigenaresse die overigens ontzettend klantvriendelijk is en mijn wispelturige wensen telkens weer tegemoet kwam! Naast (natural hair) barbies kun je ook op de website terecht voor leuke shirtjes & geboortepresentjes. Neem vooral even een kijkje!

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten