Jámairah Thomas: Ik kom uit Amsterdam.

share online:

154483_369414813100009_685351197_n“Waar kom je vandaan?” instinctief wil ik ‘Amsterdam’ antwoorden als die vraag gesteld wordt, ik kom nota bene uit Amsterdam & i’m loving it! Maar meestal is dat niet het antwoord waarnaar de persoon in kwestie op zoek is dus dan zeg ik “oh je wilt weten wat m’n afkomst is? Of waar m’n (groot)ouders vandaan komen?” -‘Ehm hihi ja dat bedoel ik’- dan moet je dàt vragen. Want als je aan mij vraagt waar ik vandaan kom zeg ik Amsterdam.
We (ja wij hier in mokum dus) hebben hier inmiddels zo’n beetje onze eigen cultuur. Dus of je nou wilt of niet, je hoeft hier maar lang genoeg te vertoeven en je bent besmet, of dat persee negatief of positief is weet ik niet maar het is van ons & andere steden kunnen er niet aan tippen. Klaar. Punt uit. Sommige steden verafgunsten het, kijk maar naar Rotterdam! Daar hoef je niet te hard en/of blij te zeggen dat je uit 020 komt hoor, ze zien jou en je stad liever gaan dan komen. Maar in Lunteren, een dorpje in het midden van ’t land, vinden ze Amsterdam weer geweldig, “want je kan er zo lekker shoppen, weetje wel”.
youve_had_your_15_minutes_of_fame_you_can_go_home_magnet-p147397245602074427envtl_400Zo zijn de meningen dus een beetje verdeeld, sommigen zijn er hier in Amsterdam zelf ook nog niet uit of ze nou anti of pro zijn. Want eerlijk is eerlijk, Amsterdam kan je maken en breken, als we voor je zijn zijn we met je maar als we/ze tegen je keren ben je nog niet jarig. Alhoewel, volgende week is iedereen je vergeten! Vandaag een sexfilmpje van de één!? Morgen pornofoto’s van de ander!? Je vriend die is vreemdgegaan & iemand anders heeft bezwangerd? ‘Hij’ zit vast en ‘zij’ snuift!? Kan gewoon, je voelt je kut maar don’t worry je 15minutes of fame zijn gelukkig snel voorbij gezien het een kwestie van tijd is voordat iemand anders weer iets heeft meegemaakt waardoor zij de orde van de dag worden. Het ons kent ons gevoel kennen we hier maar al te goed, je date altijd wel een ex van je nicht dr beste vriendins zus dr voormalige klasgenoot die vroeger naast je tante dr collega’s moeder woonde, tja.. Jammer dan, dit kunnen we helaas niet verhelpen: we moeten het nou eenmaal met elkaar doen, letterlijk & figuurlijk..
Amsterdam is ook zo’n oh-zo-zorgzame stad, geen stad die zich zo druk maakt om jouw gemoedstand als Amsterdam! Lief he? Ze maken zich drukker om jou dan jij om jezelf, nou als dat geen liefde is weet ik het ook niet meer! Dan hebben we het nog geeneens gehad over de onderlinge concurrentiestrijd die hier gevoerd wordt, waar overigens niks mis mee is *swag*. Een beetje gezonde concurrentie heeft er wel voor gezorgd dat iedereen z’n game on point is, of juist niet maar dat maakt niet uit. Doe jij het goed? Mooi! Dan doe ik het ook goed of nee ik gooi er een schepje bovenop en doe het beter. Ach Amsterdam is zo gek nog niet, af en toe een beetje ghetto/ongemanierd en zo nu dan halen ze je neer maar vroeg of laat leer je ermee omgaan. En je houdt ervan of niet want at the end of the day: i rep for my city & there’s no place like home. En wanneer iemand vraagt waar ik vandaan kom? antwoord ik met trots: “Am-ster-dam” & i’m loving it!

I-amsterdam

share online:

2 Comments

 1. Kick off* | dailymaii
  28 augustus 2013 @ 12:01

  […] wie ik in september 2012 ”Mama zonder kind” en in februari 2013 “Ik kom uit Amsterdam” schreef heeft me zo-vaak gezegd dat ik voor mezelf moet beginnen, dus bedanken jullie haar […]

  Reply

 2. dailymaii
  28 augustus 2013 @ 12:32

  Dit is op dailymaii herblogden reageerde:
  Add your thoughts here… (optional)

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten