SOULSISTERS IN CONCERT

share online:

Toen ik over de Soulsistertour hoorde, was ik hoogzwanger. In oktober zou de show in première gaan, ongeveer rond de tijd dat ik uitgerekend was. Ik maakte met mezelf een afspraak. Ik MOEST en ZOU mijn idool zien schitteren op het podium, al zou mijn water spontaan breken bij haar eerste uithaal. Natuurlijk ben ik deze onrealistische afspraak met mijzelf niet nagekomen. Met pijn in mijn hart liet ik de opening van de tour aan me voorbij gaan, maar daar was nog niet alles mee gezegd. Ik zou Sarah-Jane en haar sisters de tent af zien breken, al was het, het laatste wat ik deed. Zo gezegd, zo gedaan.
Op 15 maart j.l. was het dan eindelijk zover. De Soulsisters hadden een show in Almere, in het schouwburg theater. Samen met mijn vriend heb ik de voorstelling bijgewoond en wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben! De sound in het schouwberg theater was niet altijd even optimaal, maar dat mocht de pret zeer zeker niet drukken. Desondanks hebben we ontzettend van de show kunnen genieten. Dit is een spektakel dat ik voor geen goud had willen missen en we hebben de hele avond – als we niet met onze voetjes van de vloer aan het swingen waren – op het puntje van onze stoel gezeten. Net als de rest van de zaal, want de dames kregen moeiteloos het hele publiek mee.
De Show
De show is uitstekend in elkaar gezet. Van begin tot eind laten de dames hun veelzijdigheid zien en entertainen zij de boel met prachtige klanken en swingende bewegingen. Onder begeleiding van een buitengewone live band onder leiding van Iwan VanHetten (Sister Sledge) zingen de dames een repertoire van soul en disco nummers van toen en nu. Nummers van megasterren zoals Beyonce, Alicia Keys en Amy Winehouse zingen ze zonder enige moeite, maar ook hits van Tina Turner, The Supremes en Chaka Khan komen voorbij. De rollen zijn goed verdeeld. Zowel gezamenlijk als individueel zingen zij de sterren van de hemel en hun uitzonderlijke en unieke stemmen komen in de solonummers goed tot hun recht. Elke keer wanneer je denkt dat het hoogtepunt bereikt is, gaan ze nog een stapje verder. Ook de interactie met het publiek is erg amusant. Na de pauze hebben de 4 dames een leuke en onverwachte verassing voor de zaal. Aan het einde van de show riep het enthousiaste publiek gedurende een staande ovatie in koor: “WE WANT MORE”. Ja, want zelfs na een voorstelling van zo’n 2 uur, was iedereen nog hongerig naar meer.
De Sisters
De Soulsisters bestaan uit vier ervaren en getalenteerde zangeressen met elk een eigen geluid. Van de energieke Lana Gorden raakte ik meteen onder de indruk. Voor de Lion King ster uit Amerika was uitbundig swingen en zuivere noten halen een fluitje van een cent. Casey Fransicsco, bekend uit verschillende musicals wist met haar unieke stem en sprankelende persoonlijkheid ook tot de harten van het publiek door te dringen. April Darby, die deelnam aan American Idols, wordt de Nederlandse Beyonce genoemd. Zij stopt haar hart en ziel in een nummer, en dat is zeker terug te horen. En tot slot, The AMAZING Miss Sarah-jane Wijdenbosch. Zij is onder andere bekend van Korenslag en is momenteel bezig met een EP die in mei 2012 uitgebracht zal worden ( nu al een MUSTHAVE!). De soul in haar stem is van ongekend niveau en er is geen nummer dat zij zich niet eigen zou kunnen maken! Casey Fransicsco verwoorde het op een prachtige manier: “She makes every song better”. Ik had het niet beter kunnen zeggen.Van alle vier hoop ik in de toekomst nog erg veel muziek te horen.
Deze vier soulqueens hebben hun krachten gebundeld en er samen een show van gemaakt die je absoluut gezien moet hebben! Voor de mensen die dit graag nog met hun eigen ogen willen zien, wees er snel bij. Zij treden nog 8 keer op en 2 april is de tour (helaas) afgelopen. Maak er meteen werk van, want dit is een ECHTE aanrader.

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten