Snotneuzen & Foute Vrienden

share online:

Heb je het ook wel eens…. ? Je voert een intensief gesprek met iemand, maar het lukt je maar niet om je te concentreren op de dingen die de persoon zegt. Er hangt namelijk iets storends uit degenes neus en het leidt je verschrikkelijk af. Nu kun je twee dingen doen. Je probeert je gedachtes ergens anders naar toe te leiden en niet te letten op het snotje dat alle kanten op bungelt, OFFF……………. je kunt er wat van zeggen.
Ik moet toegeven dat ik het niet altijd doe. Het is misschien ontzettend gemeen van me, maar ik kies er wel eens voor om een ongemakkelijk moment uit de weg te gaan en er niets van te zeggen. Ik beken, van binnen ga ik kapot en het ligt op het puntje van mijn tong, maar nee… hij/zij komt er vanzelf wel achter, denk ik dan. Maar zeg eerlijk, dan doen jullie ook wel eens. Hoeveel vage kennissen hebben wel eens tegen mij aangeluld terwijl ik iets tussen m’n tanden had? Het zullen er vast genoeg zijn. Maar naast vage kennissen, collega’s of random voorbijgangers is er een groepje mensen, dat ik altijd zal attenderen op iets dat mij stoort in hun gezicht of what so ever. Het is misschien niet eerlijk om dit soort onderscheid te maken, maar ik kan het niet over mijn hart krijgen 1 van mijn goede vrienden voorschut te laten lopen. Ik vind dat het mijn plicht is ze te wijzen op een etensrestje of vlekje. Dat dan weer wel.
Dat brengt me bij het volgende: Soms zie ik leuke vriendinnengroepjes. Ze zien er allemaal piekfijn uit. En dan zit 1ntje tussen met een VERSCHRIKKELIJKE outfit, of een kapsel dat niet om aan te zien is. Ik vraag mij af waarom de rest van de vriendinnen dit toelaten. Waarom laat je, je vriendin voorschut lopen? Ik denk hardop, it doesnt make sense. Jullie zien er allemaal goed uit, dus daaruit concludeer ik dat jullie smaak hebben. Waarom coach je haar dan niet en zeg je haar dat je haar erg waardeert en van haar houdt en haar daarom verbied die outfit ooit nog te dragen? Dat is toch wat vriendinnen doen? Elkaar behoeden voor blunders? Een fashionblunder, kapselblunder, een liefdesblunder wat voor blunder dan ook….. Als je kan verkomen dat je vriend/vriendin zichzelf belachelijk zal maken, dan doe je dat gewoon, toch?
Nou, ervaring heeft me geleerd, dat dit niet altijd het geval is. Soms als ik iemand gepassioneerd zie zingen denk ik, JIJ HEBT GEEN VRIENDEN, want als je vrienden had, dan had je een andere hobby. Telkens weer bij het zien van die audities bij zangprogramma’s kijk ik hoofdschuddend naar (zang)talentloze personen, die hun hele vriendenkring mee hebben gebracht. Er zit klaarblijkelijk niemand tussen die het met ze meent! Ik vind het verschrikkelijk. Je vrienden de waarheid vertellen is misschien niet altijd even leuk en het kan pijnlijk aankomen. Maar de plaatsvervangende schaamte die je voelt opkomen als je ze toekijkt hoe ze zichzelf voorschut zetten MOET pijnlijker zijn. En wat als ze er uiteindelijk toch wel zelf achter komen, dat is vast en zeker ook een heel erg pijnlijk moment voor ze. Het is denk ik beter om ze gewoon uit hun lijden te verlossen door die bubbel te barsten. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar uiteindelijk wel voor hun eigen bestwil. Wees gewoon een “real friend” en laat je vrienden niet voor aap staan, je zou hetzelfde van hun verwachten neem ik aan.
Dit is een oproep aan al mijn vrienden! Mochten jullie mij betrappen op pesto tussen mijn tanden, goedemorgen in mijn ogen of een kapsel waarmee je niet dood gevonden zou willen worden, PLEASE TELL ME! Doe ik iets waar ik niet goed in ben, maar ben ik er gepassioneerd over? REM ME! I Promise, I’ll return the favor. Tegen de rest van de bevolking zeg ik: Ik neem het je niet kwalijk als je het niet doet, ik ben er ook niet altijd happig op! Maar zou het wel erg fijn vinden als je het deed 🙂

share online:

1 Comment

 1. Manuela
  8 juli 2014 @ 04:15

  I see a lot of interesting articles on your
  blog. You have to spend a lot of time writing,
  i know how to save you a lot of work, there is a tool that creates unique, SEO friendly articles in couple of minutes, just search in google – laranita’s free content source

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten