Oh Valenschijn.

share online:

Ja hoor, het is weer zo ver. Er is een feestdag gearriveerd waar we met z’n allen om kunnen gaan zeiken. Over Sinterklaas en kerst ontstonden in december weer de nodige discussies. Maar ook op 14 februari kunnen we jaarlijks genieten van een hoop woeste uitspraken betreffende deze dag van de liefde. De tegenstanders (lees: eenzame vrijgezellen) laten luidkeels hun stem horen over deze afgezaagde feestdag. 14-2-12 ( lees als rekensom ) is NUL. Dus dit jaar kunnen we het overslaan. Maar vaak ook mannen met gebrek aan creativiteit keren zich tegen de verjaardag van de liefde.”Als je van iemand houdt, dan laat je dat dagelijks zien. Daar hebben we geen verzonnen fabeldag voor nodig vernoemd naar een vaag figuur die ik nooit gekend heb”. Ja, je kunt er de klok op gelijk zetten. Social media staat bol van het protest en de klaagzang. De ene grote groep die er tegen is ergert zich aan de andere grote groep die het graag viert en visa versa. Sint Valentijn keert zich vast 14 keer om in zijn graf.
Er zijn vast 1001 redenen om tegen Valentijnsdag te zijn. Maar kom op lieve mensen, zo verschrikkelijk is het toch niet? Ik ontken niet dat restaurants, bloemenkiosken en parfumeries ontzettend profiteren van deze hype, maar is dit het einde van de wereld? Er zijn zoveel dingen waar we ons druk om zouden kunnen maken. Maar nee, Valentijnsdag is de dupe van vele zwarte en verbitterde harten. En zelfs als je er – om wat voor rede dan ook – fel tegen bent, het is toch niet nodig om je afkeer op zo een ontzettend negatieve manier met de wereld te delen. Niemand verplicht jou om deel te nemen aan deze dag. Je kunt het ook gewoon stilletjes voorbij laten gaan en de tortelduifjes hun Goddelijke gang laten gaan. Het ziet er sneu uit, al dat gejammer om een dag die (commercieel of niet) met het mooiste te maken heeft wat er is. Liefde.
Ik zal er niet om jokken. Toen ik ergens in het verre verleden nog een vrijgezelle dame was, verheugde ik me ook niet altijd op Valentijnsdag. Zodra februari begon werd je geconfronteerd met alles wat met liefde te maken had. Iets wat jij op dat moment dus niet had. Je werd met je neus op de feiten gedrukt. Overal waar je keek zag je verliefde koppels, de winkels stonden vol met hartjes en versieringen. Ook op tv werd je doodgegooid met Valentijntips. Er was geen ontkomen aan en je kwam tot de pijnlijke conclusie dat je ook dit jaar geen romantisch dinertje of mooie bos rozen hoefde te verwachten. Daar had ik al gauw een oplossing voor. Op Valentijnsdag verzamelde ik al mijn soortgenoten en we maakte er een gezellige dag van met z’n allen. We vierden de liefde die wij als vriendinnen onder elkaar voor elkaar hadden door bijvoorbeeld naar de bioscoop te gaan of wat te gaan eten. We jankten niet over deze oh-zo-overschatte-commerciële-dag. We maakten van de gelegenheid gebruik om te janken over het feit dat we alleen waren, maar gelukkig hadden we elkaar en waren we dus niet eenzaam. Nu dat ik gelukkig “getrouwd” ben, kijk ik uit naar een deze dag van de liefde. Hoewel wij elkaar gewoon dagelijks laten weten hoeveel we van elkaar houden is het toch fijn om op een dag als deze elkaar even extra in de watten te leggen. Daar is in mijn ogen helemaal niets mis mee.
Ondanks alles wil ik IEDEREEN een hele fijne dag toewensen. Geef liefde, ook als je vrijgezel bent kun je vandaag gebruik maken van de gelegenheid om iemand te laten weten dat je hem/haar waardeert. Wees allemaal maar een beetje lief voor elkaar, vandaag een beetje meer dan gister :). Hopelijk vind je een manier om deze dag naar jouw smaak in te vullen. En lukt dit niet, kun je altijd nog tot 15 februari slapen en volgend jaar weer alle afgunst uit je tenen verzamelen om van 1 tot 14 februari te zeiken.

 HAPPY VALENTINE’S DAY TO ALL THE LOVERS AND ALL THE HATERS.

Follow my blog with Bloglovin

share online:

1 Comment

  1. Rick
    15 februari 2012 @ 20:42

    Je had deze moeten insturen voor #realeren joh, deze is veel leuker dan die sinaasappel ;). Je schrijft leuk!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten