Jámairah Thomas: Mama zonder kind.

share online:

21, studente, goeie baan, leuke vriendinna’s, gezegende familie & nee geen mama. Dat laatste lijkt zo langzamerhand uniek te worden, al dan niet een kleine vorm van zeldzaamheid aan te nemen. Tegenwoordig word ik er links & rechts mee om de oren geslagen, ik noem ze de ‘waarom-heb/wil-je-geen-kind’-vragen. Je kent ze wel.. ‘Heb/wil je geen kleine?’ Dan hoop ik m’n verbazing nog weg te wuiven met een nuchter antw: ‘nee joh, ik ben toch uit elkaar met X.’ of ‘ik ben single hoor!?’ Waarop ik de niets beschamende ‘ja dus?’ ontvang.
‘Ja dus?‘ ja dat is anno 2012 de reactie die je krijgt als je aangeeft geen vriend te hebben & het daarom licht vanzelfsprekend vindt dat je geen kind hebt. Alhoewel, don’t get me wrong, niets maar dan ook echt niets dan lovende woorden over m’n young single mommies. Sommige zijn ’t bewust (ja dat kan tegenwoordig gewoon), andere helaas wat minder vrijwillig maarja hey ze zijn niet de 1e en zullen ook niet de laatste zijn dus power up! Zij zijn meestal ook degene die ’t velen malen beter doen dan anderen omdat men juist verwacht dat ze zullen falen, gezien hun leeftijd of relatie status.
Ik houd van kindjes, echt. Maar ik houd ook van m’n toekomst & die ziet er tot dusver (nog) niet stabiel genoeg uit. Daarnaast vertolk ik een hele leuke rol in mommyland namelijk: tante zijn. Tante maii is m’n alterego, m’n mammie-kant noem ik dr soms ook wel. Zij die me kennen weten namelijk dat ik soms licht penoze trekjes kan vertonen door kinderen, omdat ik ’t dan allemaal even niet meer weet maar dan komt zij naar boven en regelt het allemaal. Dat haalt niet weg dat ik tegelijkertijd ziek idolaat ben van m’n nichtjes en neefjes oftewel m’n oefen/surrogaat kindjes. Ze zijn de mijne, maar eigenlijk niet.. Je snapt ’t of je snapt ’t niet. M’n ‘ik-heb-een-kinderfeestje/gelegenheid-maar-geen-kind-dus-neem-hun-mee’-kroost. Ze zijn allemaal onder de 5 maar ik kan me niet meer voorstellen (net als dat m’n vriendinnen/nichten/zus geen mama’s zijn) dat ze er niet zijn.


Nee mama Jámairah zit er zeker in, no doubt about that, maar voorlopig blijft ze verscholen in tante Maii & dat, ja dat is prima.

share online:

  1. Mooi geschreven jamairah!
    Ik ben ook ( sindskort) vrijgezel, maar krijg vrijwel nooit die vragen. Ik hoor meestal: geniet eerst, zorg dat je de boel op orde hebt en maak eerst van een aantal dromen werkelijkheid. Aan die filosofie houd ik me vast! Dus wanneer stappen? 😀

  2. Jamairah helemaal mee eens had niet beter kunnen zeggen. Het feit bij mij alleen al dat ik 28 ben en die vraag krijg net alsof ik over 7 jaar geen kids kan krijgen. Dus helemaal mee eens. Super goed gezegd genoeg vriendinnen van mij die geen kids hebben en er ook zo overdenken. Biggggg kissssss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten