GI YU: verzorging voor de donkere babyhuid (REVIEW)

share online:

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik hoorde van GI-YU. Een nieuwe babylijn die speciaal ontwikkeld is voor kinderen met een donkere huid. Dit product is in 2015 ontwikkeld door Shyreen Guiamo, die tijdens haar zoektocht naar goede huidproducten voor haar zoontje geïnspireerd raakte. Juist omdat ze eigenlijk niets kon vinden dat het gewenste effect op zijn huidje had. In Nederland zijn er eigenlijk geen producten die de behoefte van de donkere kinderhuid vervullen. Vooral in een kouder klimaat heeft zo’n huidje wat extra liefde nodig. Shyreen trok de stoute schoenen aan en besloot zélf een product te creëren bestaande uit enkel natuurlijke en biologische ingrediënten. Denk hierbij aan o.a sheabutter, aloe vera, argan olie & vitamine E & D.
Ze noemde deze lijn GI YU, wat in het Surinaams VOOR JOU betekent. Klinkt ontzettend veelbelovend vind je niet? 
Mijn twee dochters zijn beide precies 2 weken ‘te laat’ geboren en kwamen met een vrij droge huid ter wereld. ‘Dat trekt wel weg’, zeggen ze dan. ‘Goed invetten en dan komt het vanzelf wel goed’. Ik geloof best dat het met de juiste producten inderdaad zo werkt, maar die vlieger ging niet op voor Haley-Joy en Yanira. Hoewel het bij mijn oudste dochter nog wel redelijk goed gekomen is, hebben beide meiden tóch best last van een droog huidje. Vooral Yanira, mijn jongste van inmiddels 1,5 jaar, heeft een behoorlijke droge en gevoelige huid. 
Dan ga je natuurlijk van alles uit proberen.Van Zwitsal tot Balneum tot aan mijn vriendelijke vijand vaseline. Geen van allen met het gewenste resultaat. Aan de haat-liefde verhouding die ik met vaseline heb, moest nu trouwens ook echt aan z’n einde komen. Hoe ‘vettig’ het ook lijkt te zijn, echt intrekken in de huid doet het niet en uiteindelijk maakt het de huid op lange termijn alleen maar droger.
Afgelopen week ontving ik de volledige productlijn van GI-YU en deze heb ik een week lang gebruikt voor Yanira, zonder daarnaast andere huidproducten te gebruiken. De lijn bestaat uit 4 producten:


‘I myself have a sensitive skin, much like my mother when she was younger. Therefore I’ve decided that only the best quality products should be used for my child’s skin. These are the products I like to share with you.’ – Shyreen Guiamo

* Relaxing Baby Oil
* Moisturizing Lotion
* Fabulous Skin Cream 
* Gentle Shampoo en bodywash
Lees hier onder mijn bevindingen.
De verpakking & het uiterlijk:
De twee crèmmetjes en de shampoo/bodywash zijn verpakt in de welbekende en vooral handige tubes. De opening is smal zodat bij het gebruik niet de helft van de crème eruit loopt. Je kunt door zacht in de tube te knijpen voor de juiste hoeveelheid zorgen. De olie zit in een klein flesje die ook een smalle ronde opening heeft waar je goed mee kunt doseren. Het zijn eenvoudige en toch veelzeggende verpakkingen. Wat mij voornamelijk aanspreekt is de afbeelding van de baby. Je kunt ondanks dat het een lijntekening is, toch zien dat het hier om een gekleurd kindje gaat. I love that!
donkere_babyhuid_giyu
 
 
 
image4image3
De Inhoud:
Relaxing baby oil
De olie heb ik zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzingen, gebruikt na ieder bad. Het is een niet-vettige olie die goed uitsmeert. Tijdens het uitsmeren merk ik dat de olie vrijwel meteen in haar huidje trekt. Het glimt niet extreem waardoor ze niet op een glimbolletje lijkt wanneer ik klaar ben. Ik heb haar een goede massage gegeven, waarvan ze ontzettend genoot en enkele keren zelfs bijna van in slaap viel. Dat de ingrediënten een kalmerende werking hebben, is dus niet gelogen!

IMG_0316
 
Moisterizing lotion
Nadat ik mijn kleine meid een heerlijke olie massage gegeven heb, breng ik de lotion aan. Ook dit product is bedoeld voor dagelijks gebruik en valt net als de olie goed in de smaak. De crème voelt soepel aan en smeert ook prettig uit. Ik merk dat het even duurt voordat de witte substantie verdwijnt, maar na goed masseren en inwrijven is er geen spoor meer te bekennen. Haar huidje oogt niet alleen ‘gemoist’, maar voelt ook heerlijk zacht aan! Levert duidelijk een bijdrage aan het herstellen van de droge huid. 
image1image2
Gentle shampoo and body wash
In bad gebruik ik met alle liefde de body wash van GI YU. De zeep voelt vrij normaal aan, schuimt niet te veel en je hebt er niet al te veel van nodig. Toen het dan eindelijk washday was, hebben wij het ook gebruikt voor haren wassen. In de eerste instantie had ik tijdens het wassen het idee dat haar haartjes er een beetje stug van werden. Voor mijn gevoel gingen mijn handen er niet lekker genoeg doorheen. Nadat ik wat meer water gebruikte, ging het stukken soepeler en toen ik het eenmal had uitgewassen, waren haar haartjes heerlijk zacht. Zoals beloofd: verzachtend. 

image5 image6
Fabulous skin cream
Deze crème hebben wij enkel gebruikt voor de billetjes, na het verschonen. Nou verschoon ik Yanira vrij regelmatig, omdat zij redelijk wat keren per dag een poepluier heeft. Ik bracht de crème niet bij elke verschoonbeurt aan. Zij heeft niet direct last van ernstige luier uitslag, maar wel een hele gevoelige huid. Wat ik bij deze crème merk is dat het vrijwel meteen zorgt voor ‘babyzachte’ billetjes en dat is ontzettend fijn. Anti irritatie!
Alle 4 de producten hebben een neutrale geur. Een herkenbare geur, die ik niet meteen thuis kan brengen, maar het ruikt wel prettig. Geen bloemetjes-achtige of zoete geur, het is wel echt duidelijk parfumvrij! 
 
Conclusie:
Na een week te hebben ‘getest’ kan ik zeggen dat ik heel erg positief ben over GI YU. Het enige dat ik als ‘minpuntje’ ervaar, is dat de verpakking van de moisturizing lotion, die ik van plan ben dagelijks voor beide meiden te gebruiken, slechts 100 ml is. Ik zou met alle liefde een grote verpakking aanschaffen, want ik ben bang dat ie snel aan vervanging toe is!
IMG_0330
Mijn Yanira is hartstikke blij met deze babylijn, speciaal ontwikkeld voor haar en voor JOUW kindje! Wij raden dit product zeker aan, aan alle mama’s die kindjes hebben met een donkere huid, maar voornamelijk die met een iets drogere huid. Het resultaat is al na enkele dagen al zichtbaar en dat heeft mij zeker overtuigd van de positieve werking van deze productlijn. Wat mij na 2 dagen geibruiken al opviel, is dat Yanira wakker werd met een batjauw-vrije  (lees: droge schubbige grijsachtige) huid. Zeldzaam. Wij zijn grijze beentjes gewend in de ochtend en ook als ik haar ’s middags ophaalde van de opvang zag haar lichaam eruit alsof ze nooit was ingesmeerd. Het ziet er naar uit dat GI YU er voor zorgt dat haar lichaam de hele dag gehydrateerd blijft. Looks Flawless! Wij zijn Shyreen dankbaar dat zij zich genoodzaakt voelde GI YU op de markt te brengen. Ik ben van mening dat ze hier heel wat huidjes gelukkig mee zal maken!
Alle producten zijn te bestellen op www.gi-yu.com. 
Daar kan je overigens ook meer lezen over de gebruikte (natuurlijke!) ingrediënten voor deze lijn. 
Op 7 november kunnen de geïnteresseerden een gratis workshop volgen gegeven door Shyreen zelf, tijdens hét blackhairevent van het jaar: Party Over Hair!  
pohgy
 

share online:

1 Comment

 1. Rowan
  16 oktober 2015 @ 16:15

  Zo. CUTE!!!
  omfgjfhiw%!
  Dat was ik in mijn enthousiasme. Ik voel de baby fever door dit artikel echt hevig!
  Anyways, super fijne review! En ik ga ‘m zeker raadplegen in de toekomst 🙂
  x Rowan

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten