Geen woorden, maar tranen. #RIPWHITNEY

share online:

Zangeres Whitney Houston is gisteren dood gevonden op een hotelkamer in Los Angeles. Dat heeft haar agent bekendgemaakt. Houston is 48 jaar geworden.Rond 15.45 uur ontvingen de hulpdiensten een noodoproep vanuit het Hilton hotel in Beverly Hills. Hulpverleners die al in het hotel waren slaagden er niet in Houston te reanimeren. – Nrchandelsblad

Ik had al verschillende BC’s ontvangen en ook op facebook en twitter zag ik ontzettend veel R.I.P’s voorbij komen, maar nee..DIT kon toch niet waar zijn? Het was vast en zeker een zieke grap waar ik absoluut de humor niet van in kon zien, ik geloofde er niets van.  Ik googlede op haar naam en automatisch verscheen het woord overleden bij “google search” . Op wikipedia staat nu Withney Elizabeth Houston ( 9 Augustus 1963 – 11 Februari 2012 ) en alle nieuwsbronnen hadden op hun voorpagina ” Zangeres Wihitney Houston dood (48). Dus toch? De legendarische zangeres is ECHT overleden? Ik kan niet beschrijven wat er door me heen ging toen ik het dan eindelijk besefte.. Het was helaas geen grap. Op 11 februari blies zij haar laatste adem uit en dat is dat.  Het voelt ontzettend raar. Er overlijden wel vaker artiesten en ik zal niet zeggen dat het me geheel koud laat, maar ik lig er nou ook niet echt wakker van. Ik vond het  heus ook verschrikkelijk toen poplegende Michael Jackon overleed, maar zelfs dat voelde niet zo als dit. Dit is Whitney Houston. Whitney Houston is mijn jeugd. Haar muziek heeft mij geleerd wat muziek is! Haar stem gaat overal dwars doorheen. Haar bereik is ongekend. Whitney en ik gaan waaaaaaay back! Zij was de eerste die met haar stem mijn hart raakte.
In mijn geboortejaar scoorde Ms. Houston haar eerste hit met het nummer “Saving all my love for you” en brak daarmee ook in Nederland door. Mijn moeder mag ook als 1 van haar grootse fans gelabeld worden, dus hier in huis werd ik overladen met Whitney Houston liedjes. Er was geen album dat zij oversloeg en klein als ik was, ik zong alle liedjes luidkeels mee. Ik vond haar altijd een prachtige vrouw. Ik denk dat elk meisje in de jaren 90 wel eens een nummer van Whitney Houston gebruikt heeft om op te treden, al was het alleen in de woonkamer. Hits als ” I will always love you”, I wanna dance with somebody” en “I have nothing” zullen we nooit en te nimmer vergeten. Zij heeft zoveel geweldige liedjes op haar naam staan die ik tot op de dag van vandaag nog zing. IEDEREEN zingt het nog. Haar nummers worden nog steeds gebruikt en ik weet zeker dat iedereen die nog in het bezit is van cd’s een cd van haar heeft.
Terwijl ik dit schrijf schud ik mijn hoofd. Ik wil het gewoon echt niet geloven en ik vind het echt verschrikkelijk. Ik was nog te jong om het echt te begrijpen, maar ik was boos op Bobby Brown omdat er in het nieuws bekend werd gemaakt dat hij haar mishandelde. Ik heb altijd gevonden dat hij verantwoordelijk was voor haar druggebruik en persoonlijke problemen. Ik heb altijd gevonden dat door zijn toe doen haar ooit glansrijke carrière langzaam in het niet verdween. Ik was boos op hem en ook een beetje boos op haar omdat zij haar uitzonderlijk mooie stem om zeep aan het helpen was. Die prachtige unieke stem waar ik altijd zo van genoot. Maar dat nam niet weg, dat ik haar nog altijd respecteerde voor al haar muzikale prestaties. Dat nam ook mijn hoop niet weg dat zij ooit weer op zou staan en de wereld zou laten zien dat niemand in de geschiedenis van muziek ooit aan haar zou kunnen tippen. Zij was Whitney Houston. de KONINGIN van muziek. Ik merk dat ik al in de verleden tijd praat. Ja, ik besef het. Zij is er niet meer.
Ik kon mijn geluk niet op toen bekend werd gemaakt dat Whitney in 2009 nog een album uit zou brengen. Bij het horen van “I look to you”  was ik lichtelijk teleurgesteld. Dit was helaas niet meer de Whitney zoals we haar ooit kende. Ze haalde bij lange na de hoge noten die zij ooit haalde niet. Haar stem klonk anders en de nummers waren niet wat ik er van verwacht had. Ondanks dat heb ik van het album genoten en ik nam het haar verder ook niet kwalijk. Zij was een sterke vrouw die zich ondanks al haar moeilijke periodes toch nog keihard haar best deed zich te bewijzen en ze kon zeker nog zingen. Ik zag haar nog steeds als een legendarische zangeres en vergat nooit wat zij ooit had betekend voor de muziek wereld. Als ik aan Whitney denk, dan denk ik vooral aan ” The Bodyguard” & “Waiting to Exhale”. Twee van haar mooiste albums en beide ook titels van twee geweldige films  ( die ik trouwens gauw weer ga kijken) waarin zij de hoofdrol speelt.
Whitney Houston. Het is een grote klap en een nog groter verlies voor de wereld van muziek. Met mij zullen er vele andere zijn die toch wel best verdrietig zijn om de dood van de 48jarige zangeres. Rust zacht Whitney Houston, rust zacht…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=litanT5C7y0&w=420&h=315]

Haar laatste optreden

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten