DEIGH & NITE: Memorabel muziek moment

share online:

Buitengewoon? Fantastisch? Formidabel? SENSATIONEEL? Geweldig? Spectaculair?

Ik ben op zoek naar woorden die enigszins kunnen beschrijven wat de mensen in the Sugar Factory gisteren (4 juli 2012) hebben mogen ervaren. Geen van de bovenstaande woorden komen voor mijn gevoel in de buurt. Dit ging BOVEN alle zeer hoge verwachtingen, voorbij het punt waar je verstand bij zou kunnen komen, naar MEER dan de overtreffende trap van al de bovengenoemde termen bij elkaar genomen….. Een historisch moment voor de Nederlandse Muziekscene: Sarah-Jane’s EP Releaseparty “Deigh & Nite” @ The Sugar Factory in Amsterdam. EPIC!!!!

Een prachtige opening

De deuren openden zich om 20.00 en de zaal stroomde binnen no-time vol. Bij binnenkomst werden de gasten ontvangen door de heerlijke R&B en Hiphop van toen en nu, gedraaid door DJ Denta. Wat ik over het algemeen gewend ben van (release)party’s, is de dat menigte schuchter aan de zijkanten staat, wachtend op het moment dat zij vriendelijk verzocht worden dichter bij het podium te komen staan. Dit publiek had geen enkel probleem met het vullen van de dansvloer. De sfeer zat er meteen goed in. Toen Kimberley Janice het programma startte, was het dan ook bomvol en stond iedereen te popelen haar nummers te horen. De host van de avond was niemand minder dan Akwasi (Zwart Licht). Hij heeft het publiek op een vermakelijke manier door de avond heen gebabbeld.
Het voorprogramma ging van start. De 17-jarige Kimberley Janice ( GOOGLE HAAR!) heeft met haar performance veel los gemaakt bij het publiek. Onder de begeleiding van gitarist Ike bracht zij 6 nummers ten gehore. Zij is een prachtige bloem met het stemgeluid van een nachtegaal. Met haar openingsnummer “Get it together” van India Arie, liet zij het publiek meteen weten dat zij een waardige voorganger is van Sarah-Jane en dat ze alle recht had de avond te openen. De lat lag hoog en om het niveau te kunnen evenaren, moet je in huis hebben wat Kimberley Janice heeft. Met haar versies van de nummers “I Can’t make you love me” van Tank, “Super(wo)man” van Tarrus Riley, Usher’s “Something Special” en Frank Ocean’s “Think About You” heeft ze ons laten horen, dat er niets is dat ze niet kan zingen. Erg veelbelovend. Ze sloot af met het nummer “Closer” van Corine Baley Rae, wat naar mijn mening een nummer is dat haar op het lijf geschreven is. Prachtige performance.

Deigh & Nite

Het langverwachte moment was nu dan eindelijk aangebroken. Een jaar lang is er met veel passie en inspanning gewerkt aan het in elkaar zetten van de EP “Deigh & Nite”.  Alle nummers zijn geschreven door Sarah-Jane zelf en het is in z’n geheel geproduceerd door producer en toetsenist van The Xperience Mano Yeah (Romano Wijnstein). De tijd, liefde en energie die er door Sarah-jane & The Xperience in deze prachtige CD gestoken is, was tijdens de release party opperbest te horen. De professionaliteit was van internationaal niveau. Sarah-jane maakte een fraaie entree met het gedicht “My state of mind” waarbij er mooie beelden getoond werden. Er werd beknopt samengevat waar haar EP overgaat. Hierop volgde het prachtige openingsnummer “Avery”. Het publiek werd onmiddellijk enthousiast. Sarah-Jane stond daar moeiteloos de sterren van de hemel te zingen. Als een doorgewinterde artiest claimde zij het gehele podium en pakte ze het publiek in. Wat een TOP performance. Ze was één met de band en de connectie was duidelijk zichtbaar. Toen de band en Sarah-Jane overgingen op het nummer TUFF, werd de menigte wild. Het heerlijke power nummer sloeg als een bom in. Vanuit alle hoeken werd er mee gezongen:” Imma be the tuffest one, tuffer than YOU”.  Vervolgens deden ze het nummer “One of a kind”. Een HIT uit 2011, ook bekend bij het publiek, want er werd weer uit volle borst meegezongen. Er volgde een solo van gitarist Gerson Main en daarop volgde het prachtige nummer “Fade away”. Een heerlijk, zacht nummer, gezongen met veel emotie. Dit gevoel van emotie blijft zij vast houden tijdens het daarop volgende nummer “Letter to the moon” dat zij opdroeg aan een hele speciale vriendin.

Tijdens dit nummer werd de HOOGbegaafde band geïntroduceerd. Het is 1 ding dat Sarah-Jane een geweldige zangeres is, maar laten we ook even stilstaan bij het feit dat dit misschien wel de BESTE liveband van Nederland is. Basgitarist Ebenezer Yeboah beter bekend als EbbeOnYourBass, Gitarist Gerson Main, Toetsenist Marvin “Escobar” Schoobaar, Toetsenist en producer Romano “Mano Yeah” Wijnstein en Drummer Eddie “Drummakid” Adday zijn stuk voor stuk gezegend met een muzikaal talent van ongekend niveau en hun begeleiding was te geweldig voor woorden! Ook de blazers, Koen Witteveen en Kobi Arditi hebben het meer dan fantastisch gedaan. En laten we vooral de backingvocalisten niet vergeten! Lola Green, Laurrhie Brouns, Tahirah Sabajo en Kris Rietveld kwamen met hun prachtige achtergrondnoten glashelder op de voorgrond terecht.  Helemaal on point! Na deze broodnodige introductie gingen ze verder met het nummer Psycadelic Love. Een heerlijke, ruig R&b nummer, waarbij er een ge-wel-dig, (prettig)gestoord fimpje getoond werd van onze geweldige zangeres. Had ze trouwens niet al laten zien wat PERFORMEN is? Dan deed ze dit 100% zeker tijdens dit nummer!  Hier op volgde het prachtige titel nummer “Deigh & Nite”, waarin Sarah-Jane haar reflectie van de wereld en zichzelf met ons deelde. Hier liet ze ook horen, dat er een kleine mc in de talentvolle zangeres schuilt. Ze sloot af met het nummer Beauty of life, dat zij opdroeg aan haar oom, een belangrijke man in haar leven, die helaas overleden is. De emoties tijdens dit nummer liepen hoog op. Niet alleen Sarah-jane kon het tijdens haar optreden niet meer droog houden – wat zorgde voor een ontvankelijk hoogtepunt – maar het halve publiek pinkte een traantje weg. Haar stem, de woorden, de manier waarop ze het nummer bracht ging dwars door mijn ziel heen. Wat moeilijk om te beschrijven hoe ongelooflijk mooi dit was.
Na afloop was er de gelegenheid om de cd te kopen. Als hongerige beesten stormden de menigte er op af, de cd’s vlogen als warme over de toonbank en er zijn MEER DAN 100 exemplaren verkocht!

Nederland, GET READY!

Het was alsof we een concert vanuit het buitenland bijwoonden, want in Nederland zijn er maar weinig mensen die in de buurt kunnen komen van wat hier is neergezet. Als je dit hebt moeten missen, kan ik alleen maar zeggen dat je jezelf beroofd hebt van een gedenkwaardige ervaring en dat ik oprecht met je te doen heb. IT’S A REAL LOSS!  Mijn woorden doen de avond alsnog te kort, dit had je zelf moeten meemaken, dit gevoel valt niet uit te leggen en ik ben dankbaar dat ik er een deel van heb mogen zijn. Ik ben zo ontzettend trots op SARAH-JANE, zo trots dat mijn hoofd er bijna van af springt. Dit was een avond om nooit te vergeten en dit was alleen maar het begin. Er zal een muzikale revolutie volgen. Ik HOOP dat Nederland er klaar voor is. DEIGH&NITE! xx

Foto’s zijn geschoten door MIKE ZANDOKA

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0uo-DcFRyvM]

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten