BRANDNEW FASHION: BYGRNY

share online:

20120711-173203.jpg“Ik ben dol op shoppen, ik kan er mijn hele dag mee vullen”vertelt Gurney Tuart (25), afgestudeerd SPWer en eigenaresse van de gloednieuwe brand “BYGRNY”. In het dagelijks leven werkt zij op een kinderdagverblijf, maar haar hart heeft altijd gelegen bij fashion & design. Het ene moment wilde ze model worden en het andere moment toch wel weer designer. Uiteindelijk heeft ze gekozen voor het opstarten van een eigen kleding lijn, mede dankzij haar broer.

Mijn eerste shirt

Gurney is altijd al ontzettend verliefd geweest op Bow Wow. Het allereerste T-Shirt dat zij maakte, was er dan ook één met zijn gezicht erop. Voordat zij officieel met haar lijn aan de slag ging, gebeurde er iets doorslaggevends.

“Toen mijn broer, mij en mijn nicht verraste met een dagje shoppen kon ik mijn geluk niet op. Natuurlijk hebben we optimaal gebruik gemaakt van de gelegenheid. Als dank verraste ik hem met een leuk shirt met het gezicht van Kanye West erop. Hij was er erg blij mee en vroeg me of ik net zo’n shirt voor hem wilde maken, met zijn eigen gezicht erop. ‘Tuurlijk kan ik dat’, dacht ik meteen. Dat was voor mij een startsein. Ik zou designer worden en erg dope shirts gaan ontwerpen”.

“Sorry mam, als ik het doe, dan doe ik het goed”

 

BYGRNY

Nu dat ze die knoop voor zichzelf had doorgehakt, kon ze aan de slag. Belangrijk was om een naam te verzinnen en een kostenplaatje te maken. Geld! Dat zou het zeker gaan kosten. Ook was het van belang om mensen te vinden, die geloofden in haar en haar merk. Na enige tijd brainstormen met haar nicht die suggereerde de lijn gewoon naar zichzelf te noemen, heeft ze ervoor gekozen de brandnaam “BYGRNY” te nemen. Vervolgens bestudeerde ze andere designers en nam zij zorgvuldig de tijd om verschillende stoffen met elkaar te vergelijken. “Ik heb alles wel duizend keer gewassen. Mijn moeder werd gek van alle shirtjes die rondslingerde in huis. Sorry mam, als ik het doe, dan doe ik het goed.”  Na duizenden keren proef te draaien, vond ze het materiaal dat ze voor haar lijn wilde gaan gebruiken. Ze vervolgde haar weg door opzoek te gaan naar een drukkerij. De eigenaar van de drukkerij waar ze gebruik van maakt, heeft haar ontzettend op weg geholpen. Nu nog steeds draagt hij zijn steentje bij. Het feest kon beginnen. Gurney besloot eerst maar eens t-shirts op verzoek te maken. Na een poosje merkte ze dat mensen, binnen en buiten haar kring, erg positief reageerde op de T-shirts. Nu werd het dus serieus. Er werd steeds meer gevraagd naar shirts van BYGRNY! Ze spaarde al het geld dat ze verdiende voor het maken van de shirts. Op het moment dat er meer vraag naar BYGRNY was, is ze in massa gaan drukken in een betere kwaliteit.

Op dit moment zijn er alleen T-shirts van BYGRNY verkrijgbaar, maar ze is zeker van plan uit te breiden. Op het moment is ze bezig met sweaters. Ze heeft grootse toekomstplannen voor haar en haar lijn. Over 5 jaar hoopt ze winkels te bezitten waar met grote letters “BYGRNY” op staat. Een eigen fabriek waar alles gemaakt wordt, het hele totaal pakket.

Van passie naar werk

Het is hard werken, maar ze heeft er ook ontzettend veel plezier in. Het bewerken van de prints vindt ze het leukst. Ze kan uren achter haar laptop zitten en van alles maken en bewerken. Ze heeft inmiddels al meer dan 100 plaatjes en teksten die op een shirt kunnen.  “Als er 1 ding is dat ik altijd geleerd heb, dan is het dat je plezier moet hebben in wat je doet. Ik weet dat je alles kan, als je er maar voor werkt en in er in gelooft. Dat is wat mijn moeder me altijd geleerd heeft. Zij is dan ook mijn grootste voorbeeld. Ze heeft altijd keihard voor ons gevochten en wat er ook gebeurt, ze is er altijd voor me en andersom. Ze steunt me in alles wat ik doe. Het is een stoere vrouw, met een klein hartje.” Verder haalt ze alle inspiratie uit haar familie en alle andere mensen om haar heen die haar steunen en in haar geloven.

Liefde voor fashion

Fashion is alles voor Gurney. Zelf probeert ze er altijd goed uit te zien. Met het mixen van goedkoop en duurkoop creëert ze haar eigen fashion. Voor haar is het dragen van de duurste merken geen must, als het er maar leuk uit ziet.  Favoriete designers heeft Gurney niet. Ze vindt de meeste wel dope. Ze vindt het leuk om te zien dat elke designer zijn eigen stijl heeft. Alleen vindt ze het wel jammer, dat steeds meer designers elkaar na doen en ideeën van elkaar over nemen. Wat dat betreft probeert zij zich te onderscheiden van de rest. Wat haar anders maakt, is de achterliggende gedachtes achter de designs. Waar ze als jong meisje van droomde, verwerkt ze nu in haar shirts. Bijvoorbeeld 1 van haar favoriete quotes: “I had this dream to be star and fearless with my ambitions”.  Als kind heeft ze altijd geroepen dat ze later als ze groot is misschien wel een ster wordt. De sterretjes die ze op haar shirts verwekt, vertellen dus op een symbolische manier haar verhaal.

Voor de jonge dames

Aan het einde van de rit wilt Gurney een rolemodel zijn voor jonge meiden, die zelf iets willen bereiken. Daar werkt ze voor. Ze vindt het belangrijk dat vrouwen onafhankelijk zijn. “Ik werk keihard om onafhankelijk te kunnen zijn. Ik heb dan ook nergens spijt van. Alles wat ik heb meegemaakt en mee zal maken, zie ik als een les. Ik leer ervan en zal altijd blijven doorgaan!” Een tip die Gurney aan jonge meiden geeft: “Geniet en ontdek! Elke droom die je hebt, daar zul je in moeten geloven. Alles wat je wilt worden, dat word je. Een betere visie kan een vrouw niet hebben.”

Verkoopadressen

Ook een shirt van BYGRNY? Dat is mogelijk. Wegens succes zijn de shirts inmiddels al in drie winkels te koop, met het vooruitzicht op heel wat meer verkooppunten en in de nabije toekomst ook online verkrijgbaar.
Swagstore – Rotterdam
Oppert 292
2011 HV
Joe’s it is – Amsterdam 
Jan Pieter Heijestraat 186-H
1054MN
Pearlz – Haarlem
Grote Houtstraat 148
2011 SX

NOW GO AND GET YOUR OWN BYGRNY T-SHIRT!

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten