* Outfits – About Paris London

Kinderen zijn net sponsen. Vooral mijn kinderen. Alles wat ik doe, nemen ze in zich op om vervolgens na te doen. Alles wat ik zeg, slaan ze op in hun kleine hersentjes, om later – op zeer onverwachte momenten – weer tegen me te gebruiken. Alles. Ook wanneer ik denk dat ze niet luisteren, zijn ze hard bezig met het verwerken van alle informatie die ik ze bewust danwel onbewust aan het voeden ben. Het is me al een keer overkomen dat mij een pijnlijke spiegel werd voorgehouden door mijn oudste dochter, die wel even ging nadoen hoe mama zich nou eigenlijk écht gedraagt. De confrontatie was real en ik nam mij ter plekke voor om maar eens even extra hard te werken aan mijn geduld en vooral aan mijn manier van praten…..oh en mijn vocabulaire mocht ook wel wat aangepast worden.  I promised myself I would do better.…maar weetje, then my pregnancy happend en toen was ik ineens moeder van 3 en toen was er wel weer een ander excuus om niet pedagogisch verantwoord uit de hoek te komen.

Ik heb hier even een niet-zo-charmante lijst opgesteld met zinnetjes die ik het best heel snel uit mijn vocabulaire kan verwijderen. Ik zeg vaak dat die lieve gezichtjes van mijn dochters je niet op een dwaalspoor moeten brengen. Well don’t let my cute face cool you either annnnnd don’t judge 🙂 

 1. Je bepaalt niet!
  Yanira is een klein brutaal, maar ontzettend wijs meisje. Het heeft mij altijd verbaasd hoe goed zij woorden in de juiste context weet te gebruiken. Zo verraste ze me ook een keer in de bus, toen een vriendelijke oude man haar er op attendeerde dat ze haar muts had laten vallen (ze was toen 3). ‘Pak maar op’ zei hij, waarop ze kattig ‘ je bepaalt niet’ snauwde. Gelukkig verstond hij haar niet 🙂
 2. Begin te…….. *vul in*
  Praten in de gebiedende wijs is soms echt een dingetje. Wanneer ik mijn geduld verlies is mijn zinsopbouw iets gebrekkiger ;). Zodra ik mijn zin begin met ‘Begin te…..’ weten ze dat they better hurry up cause mama aint playing right now. Begin te lopen bijvoorbeeld, nadat – in my defense – al 3 x heb gevraagd of ze willen doorlopen. The flipside is dan natuurijk weer dat mijn dochters ook zo tegen elkaar gaan praten wanneer ZIJ hun geduld verliezen en dat is natuurijk niet zo tof om terug te horen.
 3. Ik heb geen tijd!
  ‘Mama, ik heb hier echt geen tijd voor’. Haley-Joy zat op de bank, met een boek op haar schoot toen ik haar vroeg haar bord op te ruimen. Ze keek niet eens naar me toen ze antwoord gaf. Je snapt natuurlijk dat mijn response begon met begin te……..
 4. Hoe bedoel je?
  Als ik ‘hoe bedoel je’ zeg, wil ik dat je de situatie, de houding én de toonhoogte begrijpt. Nee, ik wil dat je het voor je ziet. Got it? Dan wil ik dat je, je nu inbeeld dat een meisje van 4 dit in de zelfde situatie, met de zelfde houding en op de zelfde toonhoogte uitspreekt. Juist ja.
 5. Vriendinnn/eh chickie
  Ik ‘vriendin’ en ‘eh chickie’ mijn dochters wel eens (lees: veels te vaak) wanneer ze bijdehand doen en we liggen daarna meestal dubbel. Dat ding is….veel van dit soort dingen zijn grappig, totdat je dochters het tegen mensen gaan zeggen waarbij het ineens niet meer grappig is.
 6. Schuif!
  *kucht*
  ……..of je er even langs mag bedoel je?
 7. WTF – Ik kreeg laatst een appje van m’n moeder of ik alsjeblieft wat minder vaak dat zinnetje wil uitspreken waar de kids bij zijn. Ik heb verder geen commentaar.

I know. Dit verdient niet bepaald een schoonheidsprijs, but hey I am only human right? Zoals Lisa Nichols dat altijd zo mooi zegt: ‘I get to be a work in progress and a masterpiece at the same time’ en in dit geval leunt het gewicht net iets meer in de richting van work in progress. I bet I am not alone tho. Welke dingen kun jij beter uit je vocabulaire schrappen? Let a mother know in the comments! 

 

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.

Leave a Reply

CommentLuv badge