Take me as I am

share online:

Mary J Blige.  Een zangeres die al jaren meegaat en wat mij betreft blijft zij ook de aankomende jaren gewoon muziek maken. Ze heeft een stem om u tegen te zeggen en ook haar songwritingskills zijn van een behoorlijk hoog niveau. Al in 1992, als klein kleutertje zong ik luidkeels mee met de nummers van haar album “What’s the 411′. Door de jaren heen bracht ze ontzettend veel albums uit gevuld met pure muzikaliteit en echtheid. Wat mij vooral aanspreekt van haar is dat zij haar emoties goed weet over te brengen door haar nummers heen. Een album dat mij altijd bij zal blijven van haar is “The Breaktrough”.  In 2006 heb ik dit album grijs gedraaid. Het is al weer een tijd geleden, maar 1 van de nummers van dit album is “My song of view“. Een nummer waarin Miss. Blige het over zichzelf heeft in de 3e persoon en hierin een hele mooie en duidelijke boodschap in verwerkt. Ik heb het over het nummer “Take me as I am” waar ook Keri Hilson aan heeft meegeschreven.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=KkMUhRGynuQ&w=420&h=315]

Hier de live versie

In het eerste couplet vertelt Mary hoe de wereld en de mensen daarin haar hebben behandeld. Er zijn mensen geweest die alles op alles gezet hebben om de sterke persoon die zij is te verzwakken. Mensen die haar pijn wilde doen, kwaad over haar spraken en er alles aan deden haar succes tegen te werken. Mensen die haar liever zagen falen dan slagen en weigerde in haar te geloven. Desondanks heeft zij uit deze negatieve energie de kracht verzameld om altijd op te staan, hoe vaak zij ook viel. Vaak raakte zij de weg kwijt, maar net zo vaak vond ze die weg ook weer terug. Ze accepteert het verleden, probeert het niet te veranderen en neemt het zoals het is. Vandaag de dag staat ze nog steeds overeind en weet ze dat er overal een rede voor is! Via haar muziek wil ze de wereld laten weten wie ze is, DAT ze er is en dat ze geen plannen heeft om weg te gaan. Haar hart en ziel stopt ze in haar nummers, zodat wij luisteraars haar kunnen voelen en begrijpen wie zij echt is.
Dit nummer past ook bij de woensdagse wijsheid van vandaag. Wees vastberaden en vertrouw jezelf. Maak de wereld duidelijk wie je bent en waar je voor staat. Dat moeten ze maar gewoon accepteren. Doen ze dat niet? Dan is dat hun verlies. “Take me as I am, or have nothing at al” zoals Mary in het refrein zingt. Neem me zoals ik ben of pleur op. Ik hoef voor niemand te veranderen.
Nu is ze ouder en wijzer, vertelt Mary in het tweede couplet van dit nummer. Ze is gegroeid tot de persoon die ze nu is en ze heeft niemand nodig die haar verteld wat ze moet doen. Ze is nu in staat om keuzes te maken voor zichzelf en heeft veel lering getrokken uit fouten uit haar verleden. Ze staat met beide benen op de grond, terug van weggeweest en heeft God als rode draad in haar leven. Haar zelfverzekerdheid is terug. Ze kan niemand anders zijn, alleen zichzelf en dat is genoeg. Dat weet ze nu.
Prachtig nummer met een mooie boodschap die ik prima op mijzelf kan toepassen.   “Just take me as I am,or have nothing at all.”

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten