100 dagen geluk

share online:

2020: Start 1 APRIL – Hashtag #100happydaysNL2020
Ik zeg altijd dat geluk “in de rest” zit. Hoewel ik hiervan overtuigd ben, is het door bepaalde omstandigheden soms alsof ‘de rest’ ver te zoeken is. Soms zie je het gewoon even allemaal niet meer zitten en gebeuren er teveel minder leuke dingen die dat gevoel van ‘gelukkig zijn’ in de weg zitten. Want wat is gelukkig zijn nou eigenlijk? Je kunt het niet vastgrijpen. Het is een gevoel – een soort gevoel van tevredenheid – dat iedereen anders invult. Fijne ervaringen en belevingen kunnen dit gevoel teweegbrengen. Het kunnen moment opnames zijn die zich verspreiden over de dagen van je leven. Maar het kan ook een langdurig gevoel zijn dat af en toe onderbroken wordt door wat minder leuke dingen. Uiteindelijk is het wat jij er zelf van maakt.
Toen ik 2 jaar geleden uitgedaagd werd om mee te doen aan de 100happydays challenge, dacht ik ‘oh dat doe ik wel even’. Onder de hasgtag #serenitheory100happydays deelde ik toen op instagram 100 dagen lang een foto van een geluksmoment. Ik moet zeggen dat dit niet elke dag even makkelijk was. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben nooit echt bewust bezig geweest met “geluk”op zich zelf. Wanneer dit gevoel opspeelt, leg ik daar niet perse een vergrootglas op….soms sta ik er niet eens bij stil.  Veel dingen zijn vanzelfsprekend en zie je niet eens als geluk…terwijl het juist echt de kleine dingen zijn die het hem doen. Dit heb ik in die 100 dagen extra gezien.

10641148_10204825275817619_3778558615342634001_n
“Een greep uit m’n 100 happy days van 2014”

Op dagen dat niets gaat zoals het moet, is het ontzettend moeilijk om te zien waar dat stukje geluk nou eigenlijk ligt. Dit heeft me er nog bewuster van gemaakt dat het echt de kleine dingen zijn, die zorgen voor geluk. Mijn oudste dochter die “mama, ik heb je gemist” zegt en mijn jongste die destijds plotseling kruipbewegingen maakte, een heerlijke maaltijd of onverwachts bezoek. Maar ook de onverwachte mogelijkheden of iemand die een hand uitreikt op momenten dat je het niet aan ziet aankomen.
Het was een leuke uitdaging die ik een ieder aanraad om te doen. Sterker nog, ik ga samen met een vriendin vanaf 1 mei opnieuw starten met deze uitdaging om onszelf er weer even aan te herinneren dat wij van GELUK mogen spreken!

2020: Start 1 APRIL – Hashtag #100happydaysNL2020

CANYOU?

2020: Start 1 April- Hashtag #100happydaysNL2020

Behoefte om mee te doen? Instructies kun je vinden op www.100happydays.com. Als je niet de behoefte hebt het te delen met je social media vrienden, doe het dan desnoods gewoon voor jezelf.  Al is het alleen maar om te ontdekken hoe gezegend je eigenlijk bent met kleine dingetjes. Al is het alleen maar om jezelf er opnieuw aan te herinneren, dat het toch echt de kleine dingen zijn die het hem doen! Al is het maar, om in tijden van storm en onweer… toch dat ene moment te ontdekken dat geluk met zich mee brengt. Join je ons vanaf 1 mei? Je kan gebruik maken van een eigen hashtag (op instagram) en/of mee doen met de gezamenlijke hashtag #100happydaysnl2016 Laat het mij even weten in de comments!

2020: Start 1 APRIL – Hashtag #100happydaysNL2020

From Serenitheory with love

share online:

2 Comments

 1. Cindy
  24 april 2016 @ 10:01

  Ik doe mee

  Reply

 2. Janis durham
  1 mei 2016 @ 09:40

  Nice girl

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten